cielo claro
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

«La innacció de Cort contra les pintades vandàliques», Premi Destrucció 2019 d'ARCA

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha celebrat aquest dimarts el sopar anual on es voten els Premis Protecció i Destrucció del Patrimoni.

Premis Protecció del Patrimoni

Equip Investigació sa Galera, per l'excavació anual i l'exposició. L'incansable equip d'investigació arqueològica, cada any organitza l'excavació i fa multitud d'iniciatives per a aconseguir fons. Ara, una magnífica exposició a Can Balaguerr ens mostra i explica de manera didàctica, una part del nostre passat.

JAM. Joves Arquitectes de Mallorca, pel concurs Explotam Son Busquets. Per haver entès la importància patrimonial de l'antiga caserna de Son Busquets i les possibilitats excepcionals d'una actuació urbanística respectuosa. Un concurs amb gran èxit de paticipació i grans propostes. ARCA fa anys que reivindica aquest espai i Joves Arquitectes de Mallorca ho ha entès amb gran intel·ligència.

Cooperativa Donats de Sant Miquel, per la gestió de l'Oratori de Sant Miquel de Campanet, junt a les fonts Ufanes. Es tracta d'una cooperativa que proporciona treball a persones amb distintes capacitats i vigila i obri a la visita l'Oratori, a més de gestionar culturament l'espai de la casa dels Donats. Un plaer, poder gaudir d'aquest Patrimoni d'una de les petites esglésies més antigues de l'illa.

Premis Destrucció del Patrimoni

Va resultar més votada la inacció contra les pintades vandàliques, especialment al centre històric de Palma.

«És un tema especialment preocupant que, es va demostrar, que desperta molta indignació entre aquelles persones que defensen el patrimoni en sí i la imatge del mateix», ha explicat ARCA.

Les altres candidatures que mereixeren també molts vots foren: la destrucció de les cases del Rafal Franc a Montuïri i la substitució dels fanals de ferro i vidre d'il·luminació pública, per un esquelet de plàstic a Palma i a molts de pobles.

Menció especial per a una iniciativa institucional

Enguany, va ser personalitzat en la figura de Toni Reynés, per la recuperació de les tècniques de la pedra en sec impulsada pel Consell de Mallorca i la contribució en haver aconseguit la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Lliuraren també el diploma de reconeixemet institucional de l'any 2017 a Magdalena Rosselló per la coordinació de les feines de rehabilitació del voladís de Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 5 anys

L'odi d'arca contra l'ajuntament de Palma per no fer-los cas amb l'assumpta del monument feixista de sa feixina, els porta a considerar que la culpa es del qui no fan prou net i no dels que impunement embruten. Valenta associació, quin nivell.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente