nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

La UIB i Emaya impulsaran l'Observatori de l'Aigua de les Balears

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, i la presidenta d'Emaya, Neus Truyols, han signat aquest dijous un conveni per a impulsar l'Observatori de l'Aigua de les Balears.

Segons han informat, amb aquest conveni duran a terme estudis conjunts, assessorament i intercanvis en matèria de recerca, innovació, docència i formació d'estudiants, en diferents àrees de treball vinculades amb l'aigua.

Quant a projectes concrets, destaca el seguiment i assessorament en els projectes de gestió de l'aqüífer de Sant Jordi, com el tancament del cicle de l'aigua i la recàrrega artificial de l'aqüífer, tant en operacions d'emmagatzematge i recuperació com en barreres contra la intrusió.

La col·laboració inclourà també l'anàlisi de viabilitat de regulació subterrània del cabal de la Font de la Vila per a optimitzar la gestió i el seguiment d'indicadors de pous de proveïment. Totes dues institucions preveuen, també, participar i assessorar la xarxa d'ajuntaments per l'aigua pública, i col·laborar i executar tasques encaminades a l'educació i la divulgació científica relacionades amb la temàtica hidrològica.

Finalment, el conveni recull tant la col·laboració en projectes de sistemes urbans de drenatge sostenible, com l'assessorament i la realització, si escau, de la delimitació hidrogeològica avançada de perímetres de protecció de captacions de proveïment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.