nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L’STEI exigeix a la UOB que retiri immediatament la seva acusació

Aquest dimecres, la secció sindical d’Ensenyament de la UOB ha acusat l’STEI Intersindical de «pressionar» persones que ha acceptat formar part de la seva candidatura a Menorca perquè hi renunciïn. Així, l'STEI ha dit: «Exigim a la UOB que retiri immediatament aquesta acusació».

A més, l’STEI Intersindical demana a la UOB que «respecti els drets dels treballadors i les regles del joc». I han trobat necessari donar les seves explicacions: «En unes eleccions sindicals els treballadors poden optar per presentar-se a una candidatura o una altra. Una vegada acabat el termini per a recollir candidats i candidates es publiquen les llistes provisionals. Els treballadors que apareixen a aquestes llistes tenen el dret a renunciar a la candidatura o candidatures de les que formen part. Es faciliten, així, les garanties democràtiques a totes les persones candidates. L’STEI defensarà sempre aquestes garanties i aquests drets i no tolerarà la vulneració d’aquests drets ni l’eliminació de cap garantia democràtica per part de la UOB».

En aquest sentit l’STEI ha remarcat que té dret a informar els seus afiliats de la possibilitat de renunciar. «Qualsevol sindicat que detecti gent afiliada a altres candidatures els ha d’informar perquè, en massa ocasions, s’ha tractat d’algun error o de captació irregular. Per la netedat de tot el procés és bàsica aquesta informació».

«No consentim que ningú posi en qüestió la lliure voluntat dels treballadors. Tampoc no consentim que ningú impedeixi l’exercici d’aquests drets. Quan un treballador signa una candidatura (o una renúncia), ho fa exercint la seva lliure voluntat particular», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pere, fa mes de 5 anys

I si resulta que a l'hora de recollir signatures per a una candidatura el que fas es no contar que significa ni avisar que la coerència ha de ser un fet cabdal? Jo diria que es el que passa

Valoració:0menosmas
Per Marti, fa mes de 5 anys

Això passa per fer les coses bé. Si l'afiliat a un sindicat formàs part de les llistes d'un altre se l'hauria de donar de baixa immediatament, sense ni tan sols informar-lo que té el dret de renunciar-hi i donar-li temps perquè s'ho pensàs una mica.

Valoració:3menosmas
Per En Pere de sa butza, fa mes de 5 anys

Si, mala praxis sindical. Sembla que aquests de l'stei fan mobbing. No és la primera vegada que ho sent a dir això!
Hi ha sindicats especialistes amb aquestes pràctiques, l'Stei no és l'únic.

Valoració:-2menosmas
Per jbm, fa mes de 5 anys

I de quina manera ha amenaçat l'STEi els treballadors perque li digueu sindicat de Xicago???
Que perdrien sa feina?? Que els pegarien?? Que els matarien?? Que segrestarien familiars seus?? ... Perque si tot lo que ha fet l'STEI fos avisar els seus afiliats de que si es presentaven per un altre sindicat perdrien la condició d'afiliats de l'STEI, quin problema hi ha?? Supòs que si un de MES es presenta com a candidat del PP perdrà la condició d'afiliat de MES ... sembla lo normal ... o no??

Valoració:6menosmas
Per JLC, fa mes de 5 anys

La darrera frase destapa el fet. Efectivament qualsevol persona té dret a acceptar i a renunciar LLIUREMENT i, del text anterior, hi ha un reconeixement tàcit que l'STEI s'ha afuat als seus hopotètics afiliats. Això no és "informar" sinó voler condicionar (pressionar, per tant). D'altra banda, delata una conducta poc democràtica. Idèntica a la dels qui varen promoure la llei de partits polítics per eliminar adversaris. Això sembla més el sindicat de Chicago! Vaja manera de defensar els drets de tota la classe treballadora! Vaja manera de practicar el sectarisme i el clientelisme!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente