algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Més de 52.000 persones podrien reclamar la devolució de l’impost de les hipoteques

Un estudi apunta que més de 52.736 persones de les Balears podrien reclamar la devolució de l'impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD) de les hipoteques dels darrers quatre anys, si finalment es confirma que són els bancs, i no els hipotecats, els qui han de suportar el gravamen, segons Gestha.

Concretament, es calcula que tots els que s'hagin hipotecat des d'octubre de 2014 rebran la suma d'un total de 3.631 milions d'euros (178 milions a les Balears), al que caldria afegir els interessos de demora.

A més, altres 13,4 milions d'hipotecats abans de setembre de 2014 haurien de pactar amb les seves entitats bancàries per rebre 25.657 milions, més interessos (399.354 deutors a les Balears). Els tècnics indiquen que les reclamacions del ADJ en els últims quatre anys han de dirigir-se cap a les hisendes autonòmiques, ja que són les que tenen cedit l'impost.

Quant a la mecànica, expliquen que les comunitats autònomes hauran d'iniciar un procediment de comprovació tributària i notificar una liquidació mirall a l'entitat financera, exigint el mateix import i els interessos de demora.

Gestha ha advertit que aquesta mesura no suposarà una disminució dels ingressos regionals, però afirma que les comunitats autònomes hauran de fer un esforç «notable» per a la tramitació massiva. D’altra banda, han apuntat que consideren que les entitats bancàries «tendran múscul suficient per complir la sentència i realitzar la devolució del pagament de l'impost de les hipoteques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.