nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

L'OCB recorda a les institucions que han de complir amb la normativa lingüística

L'Obra Cultural recorda a les institucions que han de complir amb la normativa lingüística vigent. | OCB

L'Obra Cultural Balear (OCB) va denunciar fa uns mesos, amb una sèrie de casos concrets, que hi ha esdeveniments patrocinats o que compten amb la col·laboració de les institucions públiques de Mallorca i les Illes Balears, que «no compleixen amb la legalitat vigent».

En aquest context, l'entitat ha denunciat que «aquests dies s'anuncia un nou esdeveniment esportiu amb els logotips de departaments del Govern i del Consell de Mallorca, així com de l'Ajuntament d'Alcúdia, que ignora completament la realitat lingüística de Mallorca i la normativa vigent en matèria d'usos lingüístics a les Illes Balears. Es tracta de l'anomenada 'Long Course Weekend'».

En el cartell de la 'Long Course Weekend', hi figuren Vicepresidència del Govern i el Consell de Mallorca i de l'Ajuntament d'Alcúdia. També signen el cartell dues marques turístiques. El cartell que anuncia l'activitat, tal com ha explicat l'OCB, «ignora completament la llengua pròpia de Mallorca, la llengua catalana i el web de l'activitat, es pot trobar en castellà, anglès i alemany, però no en català».

De fet, l'apartat d'inscripcions ofereix una tria entre 31 opcions lingüístiques (entre idiomes i variants d'aquests) però no ofereix l'opció de la llengua catalana. Així, l'OCB ha fet arribar, aquests dies, la seva queixa als responsables de les institucions esmentades i demana «que es rectifiqui aquest nou cas de discriminació cap a les persones que volen triar la llengua catalana per ser informades».

Concretament es demana que s'afegeixi el català com a primera llengua en la informació de l'activitat (web, cartelleria...); que la retolació de l'esdeveniment sigui en català i que el dia de l'esdeveniment, tota la informació ora i escrita incorpori la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No en el meu nom, fa mes de 5 anys

Aquest govern de pacte que tenim, no ens defensa els drets lingüístics en cap moment ni situació.
Abans de tornar votar ens ho hem de pensar bé

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Es Consell d'Eivissa i ajuntaments de sa pitiüsa major també patrocinen molts actes en què no s'usa per res es català, que és oficial segons es (mullats) papers i s'anglès i s'alemany no

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente