nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

IES Marratxí: l'equip directiu informa als pares que uns alumnes varen cantar el 'Cara al sol'

El 14 de setembre «un grup d’alumnes de segon d’ESO canta en temps de pati la cançó 'Cara al sol' sencera. No es produeix cap tipus de reacció per part de la resta d’alumnes que ho senten, ni crits, ni insults, ni cap altre tipus de càntics». Això és el que explica l'equip directiu de l'IES Marratxí en una carta, a la qual ha tengut accés dBalears, enviada als pares dels alumnes del centre.

A la missiva s'expliquen la relació dels fets ocorreguts a partir d'aquell dia i que han estat explicats de manera pública, parcial i manipulada pel diari madrileny 'El Mundo' i que culminen amb les pintades amenaçadores a la façana de l'institut d'aquest dissabte.

«Davant les informacions aparegudes en un mitjà d'informació els darrers dies i els actes de vandalisme que hem sofert aquest cap de setmana, volem comunicar a les famílies, com a membres de la comunitat educativa, tota una sèrie d'esdeveniments ocorreguts des del començament de curs». Així comença la carta que continua amb el relat dels diversos fets ocorreguts al centre.

L'equip directiu informa als pares que els únics actes pels quals s'ha sol·licitat permís són els promoguts pel SEPC i explica que «El centre no ha promogut cap de les accions que aquí hem recollit, ni ha censurat aquelles que s’han produït al pati sense permís; el professorat ha pres les mesures habituals dins l’aula per tal de dur endavant les activitats amb normalitat».

També diuen que «Com a equip directiu, volem insistir en el compromís del claustre de professorat per treballar, juntament

amb les famílies, en l’educació del vostres fills, els nostres alumnes, com hem fet sempre. Volem fer constar també que la immensa majoria de l’alumnat té un comportament exemplar, tal i com es demostra en el dia a dia, i en les diferents activitats organitzades pel centre».

I conclou: «Continuarem treballant els valors universals del respecte, la solidaritat i el compromís, entre d’altres, que formen part dels projectes de centre, i que compartim com a comunitat educativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 5 anys

Tot el meu suport a l'equip directiu, al claustre de professors d' IES Marratxí. Sé que és molt difícil exercir la vostra professió amb tanta pressió, us ho dic per experiència. Però també n'estic convençuda que en sabreu sortir amb dignitat, no us atabaleu per pressions de quatre feixistes, que són afortunadament una minoria.

Valoració:6menosmas
Per foner76, fa mes de 5 anys

A mi una vegada llegit el document només em resulta extranya una cosa, els alumens de 13/14 anys coneixen el ¿cara al sol? quans d'ells?

La professora que ja es adulta 'inocentment' duia els llaços al damunt?

Que hi ha de dolent que els nins duguin una bandera d'Espanya al pati? I una de Mallorca?

Va per favor... al centre haurien de tenir una mica de vergonya i no manipular el que diuen.

Valoració:-16menosmas
Per Bernat Joan, fa mes de 5 anys

Què saps, tu, Baleàrium, de feixisme i de docència? Com es veu que al Regne d'Espanya no es penalitza la banalització del feixisme. Deu ser perquè encara no se l'han tret de damunt. Allò que emprenya és que també l'hàgim d'aguantar nosaltres.

Valoració:13menosmas
Per Balearium, fa mes de 5 anys

El fascismo docente de este centro es flipante

Valoració:-7menosmas
Per dic, fa mes de 5 anys

Jaume: Si els professors fan això que dius,al moment estaràn acusats d´alguna cosa.

Valoració:2menosmas
Per I tant!, fa mes de 5 anys

@Pere, té vostè tota la raó. Hi ha rols que podem que son copiats de la televisió, video jocs, còmics, cinema, etc. Però el Cara al Sol no l'han pogut treure d'aquests mitjans.
I si els pares ho canten, pot ser que ho aprenguessin dels seus pares, però també podria ser que ho haguéssin apres a qualque escola privada o mitja privada.

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

El que sí ha de fer el professor és explicar el sentit del cara al sol...contextualitzar la cançó, el que va suposar el règim que la cantava,.....la vida ha d´entrar dins les aules ens valors democràtics, és a dir, el cara el sol és un document perfecte per a les classes de història. I dir que qui la cantava va robar la llibertat als espanyols,i la vida dels que pensaven el contrari. En definitiva, la cançó suposa dur les mans tacades de sang. Crec que els professors tenen el deure moral de dir-ho. I explicar que cantar-la ara té una gran càrrega simbòlica, i que suposa donar legitimitat al pensament polític que té al darrera. Tots contra el feixisme¡¡

Valoració:70menosmas
Per ciudadano Kane, fa mes de 5 anys

los chavales pueden cantar el cara al sol, els segadors, la internacional o el corro de la patata en el patio si quieren, los que han de tener la boca grapada y guardarse sus opiniones políticas son los maestros

Valoració:-64menosmas
Per Pere, fa mes de 5 anys

Si els alumnes fan aixo, és perquè els pares tambe ho fan.

Valoració:46menosmas
Per És fàcil-, fa mes de 5 anys

Fa olor d´espanyolisme ranci. Si no estan bé a Mallorca, que se´n tornin d´on vingueren! O que respectin la terra d´acollida!

Valoració:48menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente