algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

L’antic convent de Son Rapinya, equipat per a acollir els primers refugiats de l'Aquarius

La presidenta Armengol ha visitat aquest dimarts l’antic convent de Son Rapinya, que ja està preparat per començar a acollir les primeres persones refugiades provinents del vaixell Aquarius. Aquest nou espai demostra que aquesta és «una terra d’acollida i solidària amb les dificultats i perills que viu molta gent a la Mediterrània». Per tant, ha afirmat Armengol, «consideram que, com està fent aquest Govern, s’han d’establir a Europa les polítiques necessàries per frenar aquest drama».

Per la seva part, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha explicat que des del primer moment «ens oferírem per a l’acollida i, per fer-ho, es va cercar l’espai per ubicar aquestes persones. Finalment, la recerca es va traduir en aquest antic convent que hem transformat en alberg». Sobre quan arribaran els refugiats, Santiago ha avançat que segons les converses que estan mantenint amb el Govern espanyol, l’arribada serà «imminent». «Això significa que tan pot ser entre demà mateix com el pròxim dilluns».

Una vegada habilitat i equipat amb el material necessari, aquest nou espai ja està llest perquè les 25 places que ofereix puguin ser ocupades. L’espai és propietat de les germanes de la Caritat. Es tracta d'un edifici de 930 metres quadrats, ubicat al camí de Son Rapinya, 53, de Palma, de tres plantes, 18 habitacions, cuina, menjador, sales i un pati.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.