algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional nomena nova directora Aina Calvo

L'exbatlessa de Palma Aina Calvo Sastre ha estat nomenada aquest divendres nova directora de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), en substitució de Luis Tejada, segons ha informat l'agència.

La decisió l'ha formalitzat aquest divendres el Consell Rector de l'agència, a proposta del seu president, el secretari d'Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib, Juan Pablo de LaiglesiaAina Calvo (Palma, 1969), llicenciada en Filosofia i Lletres i doctora en Ciències de l'Educació, ja va formar part de l'equip directiu de l'Agència entre 2004 i 2006 com a Sotsdirectora General de Cooperació i Promoció Cultural en la direcció general de Relacions Culturals i Científiques.

De fet, és coautora de l'Estratègia de Cultura i Desenvolupament de la Cooperació Espanyola (2006) i del Programa Sobre Capacitació per al Desenvolupament en el Sector Cultural de l'AECIDA més, en la seva activitat acadèmica, ha treballat en la redacció de diverses publicacions i recerques sobre educació ambiental, interpretació del patrimoni, oci, animació sociocultural i cooperació cultural. També ha estat membre de la Comissió d'Educació i Comunicació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

En la seva faceta política, Calvo ha estat portaveu d'Educació i Cultura del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears, batlessa de Palma de Mallorca (entre 2007 i 2011) i portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Palma.

La nova directora substitueix al diplomàtic Luis Tejada Chacón en la responsabilitat de dirigir i gestionar la institució principal d'Ajuda Oficial al Desenvolupament espanyola, en un moment en el qual el ministre d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, s'ha proposat com a prioritat «reconstruir» una política de cooperació «desmantellada».

L'AECID, agència depenent del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, compta amb més de 900 treballadores i treballadors a la seva seu a Madrid i en les seves 48 Unitats de Cooperació en l'Exterior (31 Oficines Tècniques de Cooperació, 13 Centres Culturals i quatre Centres de Formació) repartides a Amèrica Llatina i el Carib, Àfrica, Orient Pròxim i Àsia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.