El Govern estableix un protocol d'actuació contra la caravel·la portuguesa
El protocol, que s'ha enviat a tots els ajuntaments dels municipis costaners | Foto: CAIB
El personal d'emergències i salvament de les platges de les Illes Balears ja compta amb un protocol d'actuació per a la recollida de la caravel·la portuguesa i per als casos de picada. El protocol, que s'ha enviat a tots els ajuntaments dels municipis costaners, estableix el procediment a seguir des d'una embarcació, així com per a recollir-la a l'arena.
Així mateix, el protocol recorda un seguit de mesures que s'han de seguir en cas de picada de caravel·les, com és no gratar la zona, retirar, si és el cas, les restes de tentacles, no utilitzar ni amoníac ni orina ni vinagre, sinó sèrum fisiològic i aplicar-hi fred, però no aigua dolça, etc.
Es tracta del primer protocol redactat a l'Estat espanyol i ha estat elaborat de manera conjunta pel servei de neteja del litoral de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, la Direcció General de Pesca, el SOCIB i el CSIC amb personal de l'ICMAN i IMEDEA, en el marc de les activitats que es desenvolupen des de l'any 2015 amb la signatura del conveni «Detecció de meduses al mar balear i la seva relació amb les variables ambientals: cap al desenvolupament d'un sistema de predicció preoperacional».
Cal recordar que es preveu que la presència de caravel·les portugueses a les Illes Balears vagi disminuint a mesura que augmenti la temperatura de l'aigua. La Conselleria ha remarcat que en cas de veure'n alguna, s'ha de telefonar a l'112 o anar al lloc de socors/salvament més proper per a activar el protocol per a retirar-la.
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.