algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

El GOB lliura els Premis Alzina i Ciment 2018 en un dinar multitudinari

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha lliurat aquest diumenge els Premis Alzina i Ciment 2018 en el tradicional dinar anual de socis i simpatitzants. 

Enguany el dinar s'ha dut a terme a Portocolom enmig d'una jornada reivindicativa per la protecció de les praderies de posidònia i ha comptat amb la col·laboració de l'entitat Salvem Portocolom. Els actes han començat a les 12 del matí amb una acció al port que ha consistit en la penjada d'una pancarta gegant.

Tot seguit, en un dinar multitudinari, han fet entrega dels Premis Alzina i Ciment 2018 que reconeixen anualment aquelles persones, organitzacions o institucions que hagin destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient.

Els guardonats d'enguany, per votació popular, han estat:

PREMI ALZINA

Equip de govern de l'Ajuntament de Palma

Per la seva iniciativa en prohibir els pisos de lloguer turístic a tot el municipi i demostrar voluntat política i coherent de replantejar el model turístic de Mallorca, gentrificador i massificador.

Salvem Portocolom

Plataforma que des de fa anys incideix en la diferent problemàtica ambiental de Portocolom, i que recentment juga un paper molt important en la demanda de protecció de la posidònia davant el fondeig.

Tot Inclòs

Col·lectiu que des de fa anys impulsa un debat social profund sobre els excessos, danys i conseqüències del turisme a les nostres illes, contrubuint a estendre el debat a la resta de la societat

PREMI CIMENT

Equip de govern del Consell de Mallorca

Per mantenir durant aquesta legislatura el model urbanístic, territorial i de carreteres que en el seu moment plantejaren Munar, Matas i Salom, de grans autopistes, creixement il·limitat i massificació.

Aena

Per intensificar el fluxe d'avions al marge de la capacitat de càrrega de les Illes, tenint en compte només el benefici del seu accionariat, sense permetre la cogestió amb el nostre Govern i d'esquenes a la ciutadania.

Associacions nàutiques en contra del decret de la posidònia

Diverses entitats del món de la nàutica que exerceixen pressió per tal que el Govern no aprovi el decret de protecció de posidònia, que, entre altres temes, regularà el fondeig d'embarcacions per evitar l'impacte negatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.