algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

El GOB demana la demolició i retirada de les obres il·legals a la Cala de Portals Nous

El GOB ha enviat un escrit a la Demarcació de Costes perquè, una vegada paralitzades les obres il·legals que s’estaven executant a la Cala de Portals Nous sense els preceptius títols administratius, n’ordeni la immediata demolició així com la retirada del domini públic marítim terrestre (DPMT) dels seus enderrocs. Tot això en virtut del que disposa l’article 2.a) de la Llei de Costes la qual té per finalitat assegurar la integritat i l’adequada conservació de DPMT i la restauració que calgui.

«Es tracta d’unes obres il·legalitzables perquè el que realment es fa dins el DPMT és la construcció d’un nou passeig marítim, essent aquest tipus de noves ocupacions inviables segons l’article 44.5 de la Llei de Costes. Aquest article especifica clarament que no es poden localitzar dins la ribera de la mar», ha explicat l'entitat ecologista.

A més, han apuntat: «Hem de criticar la lentitud de l’actuació de la Demarcació de Costes davant un cas tan notori de vulneració de la llei i a la vista de tothom. També resulta incomprensible que una altra administració pública, l’Ajuntament de Calvià, sigui la promotora d’unes obres en uns terrenys que no són de la seva competència, sense l’autorització preceptiva». I es demanen: «Com és possible que una administració pública realitzi obres en un terreny públic que no és de la seva competència sense disposar prèviament d’un projecte aprovat pel mateix ajuntament, ni que hagi passat pel tràmit obligatori de la informació pública?».

Des del GOB sol·liciten que es demoleixin i es retirin del DPMT les obres realitzades il·legalment i que es restaurin els terrenys a l’estat anterior a l’inici de les mateixes per a conservar el caràcter tradicional de la cala, que ha quedat totalment desfigurat amb la realització d’aquestes obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.