algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El Govern «blinda per llei» els serveis dirigits a les famílies més vulnerables

El Govern ha aprovat aquest divendres l'Avantprojecte de llei de suport a les famílies, una normativa que «blinda» les prestacions i els serveis dirigits a les famílies «més vulnerables», segons ha informat la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, ha explicat que la llei, que ara passarà a tràmit parlamentari, considera a les famílies monoparentals amb més d'un fill «d'especial protecció social» i crea una nova prestació per a menors víctimes de violència masclista.

Entre els col·lectius prioritaris que defineix la llei es troben 22.000 famílies nombroses, 9.800 famílies monoparentals assimilades a nombroses, 15.000 famílies amb persones amb discapacitat de més del 40 per cent i 6.800 famílies amb persones amb dependència de grau dos.

Santiago ha remarcat que amb aquesta nova norma, s'eleven a rang de llei les ajudes i els serveis destinats a les famílies per part de les administracions públiques. La consellera ha explicat que la llei té un caràcter administratiu i en ella no parla del concepte de família perquè, tal com ha remarcat, la diversitat és molt gran. Així, ha remarcat que la diferència amb la llei proposada pel PP està al debat ideològic cosa en la qual aquesta llei no entra. La llei del PP és molt extensa i de caràcter molt conservador, ha remarcat.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.