cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
26°

El GOB demana a Medi Ambient la limitació efectiva del vol d’aeronaus a les zones importants per a les aus

L’horabaixa del passat divendres, un helicòpter de l’empresa xarter Menorcair era enregistrat sobrevolant s’Albufera de Mallorca a baixa alçada i espantant les aus, tal i com es pot comprovar al vídeo del GOB.


L’endemà, el mateix helicòpter era fotografiat sobrevolant també a baixa alçada el Salobrar de Campos.

El vol d’helicòpters privats sobre els espais naturals protegits s’està convertint en una activitat cada any més habitual. Quan aquest es realitza a baixa alçada o prop dels penya-segats les molèsties sobre les aus són importants, especialment a les zones de cria o de descans. Algunes zones són molt sensibles a aquesta problemàtica, especialment les zones humides (Albufera de Mallorca, Albufereta, Salobrar de Campos,...) on descansen, s’alimenten i es reprodueixen moltes espècies d’aus aquàtiques, i els penya-segats de la Serra de Tramuntana on nidifiquen espècies emblemàtiques com el voltor o l’àguila peixatera, com ha apuntat l'entitat ecologista.

Actualment existeix normativa que prohibeix amb caràcter general el vol a baixa alçada a alguns espais protegits (s’Albufera de Mallorca, s’Albufereta, Salines d’Eivissa i Formentera) però a la resta de zones importants per a les aus no està regulat.

«Més enllà de l’existència de normativa, ens trobam amb un evident problema d’incompliment, com hem pogut constatar el passat cap de setmana».

«Des del GOB instam a Medi Ambient a disposar i fer complir la limitació de vol a baixa alçada a les zones importants per a les aus (ZEPA), aprovant els instruments legals necessaris, informant les companyies aeronàutiques i actuant contra els infractors», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.