algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
18°

Armengol: «És necessari un equilibri entre visitants i residents»

La presidenta del Govern Francina Armengol, que ha inaugurat el T-Forum 2018 Global Conference, ha destacat que «només amb un model turístic sostenible, inclusiu i de qualitat, s'aconseguirà fer de l'èxit del sector un triomf col·lectiu, avançant amb intel·ligència».

El fòrum està organitzat per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i se celebra entre l'11 i el 14 de març. En aquest, empreses, món acadèmic i institucions reflexionaran sobre el futur del turisme i, en concret, el turisme intel·ligent.

En la seva intervenció, Armengol ha apuntat que si les Balears volen ser «una destinació turística intel·ligent», a més d'apostar per «la innovació i la transformació digital», és necessari prendre mesures que «garanteixin un desenvolupament sostenible del territori, en el social i medi ambiental».

«Equilibri entre visitants i residents»
«Això significa reduir el seu impacte sobre els recursos naturals i els serveis públic i més en un espai fràgil i limitat com són aquestes illes», ha dit Armengol per després remarcar que «és necessari trobar un equilibri entre visitants i residents, activitat i medi ambient i progrés econòmic i progrés social». En un mateix sentit, la titular de l'Executiu ha apuntat a l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) com una eina que està ajudant «a millorar el posicionament del sector i crear noves temporades de primavera i tardor». 

A més, ha afegit que «està contribuint a millorar els serveis públics i a traçar una estratègia que aposti per energies menys contaminants i el respecte a la nostra qualitat ambiental». Segons ha dit, «s'estan creant i ampliant parcs naturals, emprenent mesures per protegir el fons marí i el nostre litoral i desenvolupant lleis para cuiden el nostre patrimoni natural».

«Normes pioneres»
D'altra banda, ha dit que les lleis de Canvi Climàtic i la de Residus, són «unes normes pioneres a Espanya i a Europa», amb les quals les illes «seran uns dels territoris amb més punts de càrrega de vehicles elèctrics».

Així mateix, ha destacat la necessitat que la riquesa generada es comparteixi i arribi als seus residents, amb «convenis d'hostaleria com el que ha signat el sector, que pujarà els salaris un 17% en els pròxims quatre anys, o amb la millora dels serveis públics». «I sobretot, amb el respecte al nostre patrimoni natural i paisatgístic, perquè el nostre llegat sigui igual o millor que el que ens deixaren els nostres pares», ha destacat.

Huguet: «Compromís amb la indústria turística»
En l'acte, al que han assistit més d'un centenar de persones, també ha intervengut el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, que ha remarcat el compromís de l'entitat amb la indústria turística i «en treballar conjuntament per establir ponts de comunicació més fluids».

Per la seva banda, el president del T-Forum, Jafar Jafari, ha argumentat que l'elecció de Mallorca com a seu d'aquest esdeveniment internacional està relacionada amb «el prestigi de la indústria turística» de les Balears i amb la generació de coneixement en aquest camp de la UIB.

El president del Cluster d'Innovació Tecnològica en Turisme, a les Balears i co-organitzador local del T-Forum, Luis del l'Olmo ha manifestat que aquest és «el moment adequat per abordar els desafiaments d'una indústria turística més intel·ligent, les palanques de la qual són la innovació i el coneixement».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.