cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El Consell posa en marxa una campanya per conscienciar sobre els incendis urbans

La direcció insular d'Emergències del Departament de Desenvolupament Local del Consell ha iniciat una campanya de prevenció d'incendis urbans en els municipis, en la qual es presenten les diferents mesures d'autoprotecció que es poden prendre per evitar accidents, incloses les accions a executar en cas de trobar-se en situació d'emergències. En aquest sentit, el conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, ha assegurat que la prevenció «ha d'arribar a la ciutadania amb missatges o mesures d'autoprotecció, per evitar sinistres i salvaguardar les seves vides».

Segons han explicat, aquesta campanya va començar el mes de febrer amb una primera fase dirigida a un total de 20 municipis de Mallorca amb una població inferior a 3.000 habitants. Des del Consell s'ha remès la documentació informant i sol·licitant la col·laboració als municipis d'Escorca, Estellencs, Banyalbufar, Fornalutx, Deià, Ariany, Búger, Costitx, Lloret de Vistalegre, Mancor de la Vall, Santa Eugenia, Valldemossa, Puigpunyent, Sant Joan, María de la Salut, Llubí, Campanet, Petra, Montuïri i Vilafranca.

En primer lloc, s'han programat xerrades de prevenció destinades a centres de dia, associacions, departaments municipals i la població en general. També s'han preparat tallers de maneig d'extintors dirigits a associacions, departaments municipals i al professorat dels centres docents.

A més, s'han organitzat xerrades escolars de prevenció, simulacre d'evacuació per incendis i visites a parcs de bombers dirigides als alumnes dels centres escolars. Finalment, el servei 'Pla de Prevenció ciutadana d'Intervencions en Emergències' forma part del projecte SOIB Joves Qualificats Consell de Mallorca 2017, en el marc del programa SOIB Jove - Qualificats Entitats Locals, finançat amb fons del SOIB, del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.