nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Pilar Costa menteix al Parlament

La Consellera de Presidència i portaveu del Govern (PSIB) ha faltat aquest dimarts a la veritat, durant la sessió parlamentària, en resposta a una pregunta del PP sobre si el Govern està d’acord amb la supressió del delicte d’enaltiment del terrorisme, com proposa Podem.

Costa ha dit que les sancions penals vigents per a l'apologia del terrorisme les va aprovar el PP en solitari i que el PSOE hi va votar en contra en considerar-les «desproporcionades i injustes».

La veritat és que el delicte d’enaltiment del terrorisme s’introdueix en l’art. 578 del Codi penal en la segona legislatura d’Aznar, l’any 2000. Tot i que el PP tenia majoria absoluta i no el necessitava, l’aprovació de la LO 7/2000, de 22 de desembre, va comptar amb el vot favorable del PSOE. L’acord procedia del denominat 'Pacte per la justícia' (Aznar-Zapatero).

L’any 2015 es va modificar l’article 578 del Codi penal i es va endurir la pena prevista per al delicte d’enaltiment del terrorisme: va passar de ser una pena d’un a dos anys, a una pena d’un any a tres anys, després de la reforma.

La modificació va ser fruit de la LO 2/2015, de 30 de març, per la qual es modifica el Codi penal en matèria de terrorisme, impulsada pel PP i votada favorablement novament pel PSOE, en un acord lligat al denominat 'Pacte contra el terrorisme' (Rajoy-Pedro Sánchez).

De tota manera, aquesta darrera reforma no s’ha aplicat en el cas Valtonyc, perquè els fets que donen lloc a la seva condemna són anteriors en el temps. La reforma del Codi Penal de 2015 que el PSOE no va votar a favor va ser la de la LO 1/2015, que no té res a veure amb els delictes de terrorisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.