nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

L'àguila peixatera Amàlia ha tornat a Mallorca

144385

Amalia és una femella adulta d'àguila peixatera que pertany a la població mallorquina d'aquesta espècie. El 19 d'agost de 2017 fou capturada a s'Albufera de Mallorca i equipada amb un emissor de seguiment per satèl·lit, per tal de monitoritzar els seus moviments.

Pocs dies més tard, el 31 d'agost, Amàlia abandonà Mallorca en direcció a la península Ibèrica, i el 3 de setembre arribà al Parc Natural de Ria Formosa (Portugal) on ha passat l'hivern.

Segons ha informat el GOB, el 15 de febrer abandonà la seva localitat d'hivernada i després d'un viatge de 3 dies Amàlia ja torna ocupar el seu territori a una zona litoral del nordest de Mallorca.

El seguiment d'aquest exemplar confirma que una part de població d'àguiles peixateres de les Balears es comporta de forma migratòria, passant l'hivern fora de les Illes, i ens recorda que la conservació d'aquesta espècie a les Balears depèn no només de la conservació dels nostres espais naturals sinó també de la seguretat i bon estat de conservació a les localitats ibèriques o africanes que un nombre important d'exemplars ocupa durant l'hivern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.