algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Eivissa treballa en expedients sancionadors per a l'ús irregular del lloguer turístic

El director insular de Turisme d'Eivissa, Vicent Torres 'Benet', ha qualificat «d'una bona notícia» que el Govern hagi notificat a l'empresa de llogurs turítics, Airbnb l'inici d'un procediment administratiu sancionador de 300.000 euros per comercialitzar habitatges turístics de manera il·legal a Mallorca.

En declaracions, Torres ha recordat que, en el cas d'Eivissa, també estan treballant en expedients «i algun d'ells són el cas concret d'Airbnb i pròximament també se'ls enviarà la corresponent notificació». Segons el director insular, és important que «sigui a l'illa que sigui» es pugui continuar amb els procediments iniciats per les activitats irregulars, com és el cas d'anunciar propietats en la plataforma sense reunir els requisits exigits, és a dir, no disposar del títol habilitat.

En concret, segons el Govern, la plataforma de lloguers turístics ha comercialitzat habitatges turístics sense la declaració responsable d'inici d'activitat turística (DRIAT) o sense indicar el nombre d'inscripció turística. L'empresa té ara 15 dies hàbils per presentar al·legacions.

Des de l'aprovació de la llei turística de les Balears no s'havia iniciat cap expedient sancionador tipificat com a falta molt greu a Mallorca. Segons la normativa en vigor, la sanció per infraccions qualificades com molt greus ha de ser d'entre 40.001 i 400.000 euros. En aquest cas, la resolució determina que sigui de 300.000 euros.

En cas que Airbnb reincideixi en la comercialització d'habitatges turístics il·legals, la sanció podrà ser incrementada. L'empresa Airbnb, malgrat haver estat advertida per la Direcció general de Turisme que s'havia d'adequar als canvis introduïts en la llei, ha continuat infringint la normativa turística.

L'acta que certifica la infracció que motiva aquest expedient va ser aixecada l'1 de febrer de 2018 i conté en els seus annexos 20 habitatges turístics considerats com a oferta il·legal segons la Llei 6/2017.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.