cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Resposta d'una dependenta de la botiga 'Nottingham': «Me hablas en español porque estamos en España»

144069

dBalears ha tengut accés a una denúncia presentada per F.M. en la qual s'explica una nova discriminació per raó de tria de llengua.

Els fets varen tenir lloc el passat mes de gener quan F.M. va anar a la botiga de la marca 'Nottingham' situada al carrer Sindicat de Palma per presentar una reclamació ja que «una camisa que hi havíem comprat feia poc i que no tenia cap tipus d’instruccions de rentat a l’etiqueta s’havia encongit en rentar-la amb les altres camises». F.M. explica a la denúncia que «quan li vaig mostrar la camisa a la dona que allà atén al públic me va dir que l’enviarien a fàbrica. Jo li vaig contestar que molt bé, però que primer posaria una reclamació a consum». En aquest punt va ser quan la dependenta li digué: «Primero, me hablas en español» i afegí «porque estamos en España».

F.M. explica que l'actitud de la dependenta la va sorprendre ja que «fins aquell moment -i també el dia de la compra- jo li havia parlat en català i ella a jo en castellà sense cap problema aparent, i m’entenia perfectament. En canvi ara de sobte me deia 'porque no te entiendo y así no te puedo atender' i també deia 'soy galega, quieres que te fale galego'?»

La denunciant explica que «Li vaig dir que a veure en quines altres coses pensava donar-me ordres... també me diria com m’he de vestir? 'Ah, no, eso no' -contestà. -Doncs tampoc m’has de dir en quina llengua he de parlar (li vaig dir), que jo no t’ho he dit a tu. 'Pues yo a la gente siempre se lo digo y siempre me cambian enseguida'. I li vaig dir: idò ja veus que no sempre».

Finalment, explica F.M., «Me va donar un full de reclamació mig emplenat per ella mateixa i sense segellar. Fins i tot me deia que no me donaria les dades de la botiga per anar a posar jo la reclamació a consum si no era amb els fulls seus. Finalment, me’n vaig dur el full sense segellar però amb les dades de l’empresa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per remigio III, fa mes de 5 anys

Aquesta dependenta també sembla que empra el 155 per a amenaçar en lloc de disculpar-se. El 155 ha calat fort a les ments imperialistes que volen mantenir-se dominats a les colònies. He intentat accedir a l'adreça referida i Google en contesta:
Nottingham
503 Overloaded

logo

No puede acceder a nuestra tienda desde su país. Le pedimos disculpas.

Valoració:0menosmas
Per Pepremugas, fa mes de 5 anys

I sa noticia quina es....que ja no esteim a Espanya??????

Jajajajaja. Com vos cou!!!

Valoració:-4menosmas
Per Biel Vaquer, fa mes de 5 anys

Propòs què cada vegada que es publiqui quelcom semblant, ho afegim a les opinions de google sobre l'establiment o a serveis d'aquest estil. Jo ho acab de fer. Salut i bon cap de setmana pels que encara només estam en llibertat vigilada.

Valoració:6menosmas
Per Manel, fa mes de 5 anys

Tenen el web en español, anglès, francès, italià, portuguès i, fins i tot, romanès. Sis llengües, i no han estat capaços d'incloure-hi la del lloc on han obert la botiga. Això ja t'ho diu tot. No hi compreu.

Valoració:4menosmas
Per Mallorquí i, per tant, nacional de Catalunya, fa mes de 5 anys

La nació catalana existeix i va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer i té el nom de Catalunya (que no s'ha de confondre amb el Principat).

Valoració:7menosmas
Per Guiem, fa mes de 5 anys

Insular
An aquests moments jo crec que sa teva nació, es Belgica

Valoració:-11menosmas
Per i tant, fa mes de 5 anys

El tal "cucut", parece que no sabe otra. Yo sé de signo contrario, las he mandado y no han salido. Conocemos el percal.

Valoració:-3menosmas
Per M, fa mes de 5 anys

Si és gallega, és una gallega acabdilada ( que no acabdalada ). Jo tinc amistats gallegues que als dos dies d'arribar ja parlaven Català, que no son géns ultres i que en canvi son una gent meravellosa.

Valoració:5menosmas
Per Cucut, fa mes de 5 anys

Martín CB: Era gallega de neixement, però castellana de mentalitat, perqué si hagués estat gallega de cor, hagués sentit empatia cap a una persona bilingüe com ella, i a més de la terra que li dona "ses sopes". O el "pote".

Valoració:20menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 5 anys

Com els enganyen. El dia que descobreixin que Espanya no és una nació sinó l'estat que va crear Castella després de la guerra de successió...
La nostra nació, per tant, no és Espanya ni França...sinó d'Espanya i de França. No sé si seran capaços de copsar aquest "matís"?

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente