algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

Bloc d’Unitat Popular: «El Consell no té dret a apropiar-se de la Diada»

Més d'una desena d'entitats agrupades dins el Bloc d’Unitat Popular (BUP) han presentat aquest dijous a Palma el seguit d'actes i mobilitzacions organitzades amb motiu de la Diada de Mallorca.

El BUP afronta la Diada d’enguany després de viure recentment importants accions i mobilitzacions contra el model turístic i de solidaritat amb Catalunya pel que fa a la repressió de l’Estat espanyol i la defensa de la República. El lema de la Diada d’enguany és: «A Mallorca decidim: Independència, Països Catalans».

Els portaveus han afirmat que celebren la primera Diada de Mallorca declarada oficialment pel Consell de Mallorca, però denuncien que s’han trobat «amb un Consell que ha ignorat completament els agents, les persones i els moviments que durant trenta anys hem defensat i dignificat la Diada. El Consell ha actuat unilateralment amb les seves celebracions, però de manera important ha ocupat amb un concert l’espai de finalització de la manifestació i del concert organitzat pel BUP durant 2 anys, i abans per la Plataforma 31 de Desembre i l’Esquerra Independentista». A més a més, en conèixer la situació i en fer-se públic el concert, des del BUP afirmen que s’han intentat cercar possibilitats per col·laborar amb el Consell, però la resposta ha estat negativa. Els portaveus del BUP han expressat clarament que aquest «no és el camí i que el Consell no té dret a apropiar-se de la Diada, per molt que l’hagi oficialitzada».

Des del BUP es fa un plantejament polític clar respecte la Diada d’enguany: «és imprescindible iniciar un procés que culmini amb l’autodeterminació, per engegar un procés de conquesta de sobiranies imprescindibles per fer front a les necessitats més importants de Mallorca i garantir una vida digna per les classes populars mallorquines. Per tant, un procés que permeti decidir a Mallorca la Independència i poder transformar la realitat actual que condemna la majoria de la societat a la precarietat i a la pobresa».

En aquesta Diada hi haurà distints actes organitzats pels col·lectius i assemblees que forment part del BUP, entre d’altres una taula rodona el 22 de desembre al Casal Popular Voltor Negre i una jornada de tot el dia a Manacor el 29 de desembre que culminarà amb una Gala Popular. I, per tancar la Diada, la tradicional manifestació del 30 de desembre que començarà a les 18 h al Passeig del Born.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 6 anys

me pareix molt bé que el Consell no s'aplegui a les vostres reivindicacions que no venen a compte, serà la diada de Mallorca...i ja està, lo demés sobra.

Valoració:0menosmas
Per yuan, fa mes de 6 anys

jajajaaj que tropa! me mondo!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente