lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Recullen 16,6 tones de residus del litoral de les Balears a l'agost

Caib

Les barques de neteja del litoral varen recollir 16.656 quilograms de residus el mes d’agost. Això vol dir que diàriament es va retirar una mitjana de 537,29 kg de fems de les costes de l’arxipèlag, predominantment plàstics (43,1 %), seguits de fustes (25,7 %) i vegetació (19,8 %), entre d’altres tipus, també d’orgànics.

Per illes, es varen recollir 8,8 tones de residus de la mar a Mallorca, 3,6 tones a Eivissa, 3,4 tones a Menorca i 725,4 kg a Formentera. A més, es varen atendre nou avisos, sis de l’112 i Salvament Marítim i tres d’institucions o particulars. A Mallorca i a Menorca es va recollir pràcticament la mateixa quantitat de residus que al mes de juliol però la quantitat recollida va augmentar una tona a Eivissa i devers 200 kg a Formentera.

Aquest servei, de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), únic a la Mediterrània, s’ha millorat enguany amb la incorporació a les 26 barques de tipus virot una de semilitoral per a cada illa, que hi romandran durant tot l’any per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets de brutor o a zones de difícil accés terrestre.

En total, Mallorca disposa de catorze barques, Menorca i Eivissa en tenen set cadascuna i Formentera dues. D’aquestes, una fa feina amb gas GLP i càrrega de bateria de serveis amb energia solar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.