cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

L'IBSalut rectifica la resolució sobre coneixements de català

El Servei de Salut de les Balears ha anunciat que treballa en la modificació de la resolució sobre coneixements de català que ha publicat aquest dijous el Butlletí Oficial, mitjançant la qual es dispensava del coneixement de la llengua pròpia per a l'accés a places de metges i infermers. L'IbSalut ha explicat que aquesta modificació té la «finalitat de dissipar qualsevol dubte sobre la voluntat del Govern de facilitar que els usuaris de la xarxa sanitària pública puguin ser atesos en català».

La resolució «donarà més pes al coneixement del català a l'hora de contractar» i «s'adequarà als criteris lingüístics dels acords de governabilitat i al futur decret regulador d'aquesta matèria que el Govern dictarà pròximament». Aquesta modificació es publicarà en el proper BOIB i estarà emmarcada en la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública. La resolució és transitòria mentre l'IbSalut i la Direcció general de Política Lingüística treballen en la redacció del decret que desenvolupa la Llei 4/2016.

Cal destacar que la modificació s'ha anunciat després que l'STEI Intersindical hagi acusat el Govern d'incomplir la normativa. Així mateix, MÉS per Mallorca ha registrat aquest mateix dijous un document en el Parlament sol·licitant un informe que justifiqui la mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per F, fa mes de 6 anys

Fatiguen. Afarten.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente