nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El GOB diu no a modernitzar els dos macro hotels de Son Bou

El GOB ha sol·licitat aquest 22 d’agost al Consell de Menorca que no accepti la proposta de l'empresa que gestiona els dos macro hotels de la urbanització de Son Bou, a Alaior, que manté el volum actual dels edificis. «Els dos hotels de Son Bou són identificats per molta gent com la imatge més clara de l'urbanisme desmesurat, que es va dur a terme en els anys setanta», han assenyalat des de l'organització ecologista a través d'un comunicat.

En aquesta línia, han indicat que «molts esperaven amb resignació que arribés el moment en què les dues construccions quedessin obsoletes per poder-les reconduir». No obstant això, han lamentat que la llei de Turisme de 2012 va incorporar una disposició addicional que permet que es presentin projectes de modernització que puguin quedar exclosos dels paràmetres «l'empresa ha aprofitat aquesta conjuntura», han subratllat. En concret, ha presentat un projecte que manté l'altura de les dues torres i fins i tot afegeix volums en les parcel·les laterals als hotels.

«L'impacte paisatgístic no disminueix en altura i creix en extensió», ha afegit l'entitat ecologista. El GOB ha considerat que el projecte presentat és «frontalment contrari als interessos generals de l'illa». Per això, l'organització creu que el projecte ha de ser sotmès a valoració tenint en compte l'afectació paisatgística, el consum d'aigua, la producció de residus, la generació d'aigües residuals o la contribució a la massificació. «S'han de valorar amb criteris de 2017, que no poden ser mai els mateixos que els que es van utilitzar l'any 1973, quan es van realitzar les construccions», han manifestat. En aquest punt, el GOB assegura que hi ha «suficient jurisprudència» per avalar la negativa per autoritzar aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.