algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Una treballadora d'AENA a Palma: «Hábleme en español»

Nova discriminació lingüística, aquesta vegada a l'aeroport Son Sant Joan de Palma. El president del Cercle Mallorquí de Negocis, Bartomeu Rosselló, ha denunciat mitjançant el seu perfil de Facebook la situació que ha patit aquest divendres a l'aeroport per part d'una treballadora d'AENA.

Rosselló ha explicat que, després de dues hores de retard del seu vol cap a Barcelona, ha anat al mostrador d'informació d'AENA per tal d'informar-se sobre el temps de demora. En demanar-li-ho a la treballadora en català, ha rebut aquesta resposta:

- «Hábleme en español que es un idioma bien bonito y es el más hablado del mundo, así nos entendemos todos».

L'usuari explica que, en aquest moment, va contestar a la treballadora:

- «Oh, quina sorpresa! Després d'atendre a tots els extrangers, vosté que està desenvolupant un servei públic, obvia el sols fet de voler entendre el català, la llengua oficial d'aquestes illes. No li he faltat al respecte però tampoc permetré que vosté ens tracti de ciutadans de segona dins els nostre propi país».

Després d'intercanviar aquestes paraules, la treballadora el va amenaçar amb avisar a la seguretat de l'aeroport. I, finalment, Rosselló explica que li va contestar:

- «Tan de bo, ja que l'única que està vulnerant la legalitat és vostè».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Catalunya insular, fa mes de 6 anys

‘Et convé ser bilingüe: això és un enriquiment perquè et podràs comunicar amb molta més gent’. I gairebé tothom diu que sí, i es queden tan tranquils. Però qui recomana el bilingüisme, si fos honest de debò, hauria de fer servir la versió dura de la recomanació: ‘Tu has de ser bilingüe perquè jo no estic disposat a ser-ho. Així doncs, si vols parlar amb mi, parla’m en la meva llengua’.

Jesús Tuson, catedràtic de filologia a la Universitat de Barcelona

Valoració:-15menosmas
Per Madrileño, fa mes de 6 anys

La verdad que luego decimos que si los catalanoparlantes y demás, a ver cuando aceptamos la variedad de lenguas de España y nos dejamos de tonterías, tan válido en hablar catalán, como castellano, que no español, y ojo soy de Madrid y no hablo catalán o mallorquín, pero dejémonos de chorradas, por favor.

Valoració:8menosmas
Per Entendido?, fa mes de 6 anys

Yo, con los animales no hablo, por mucho que me lo ordenen!

Valoració:2menosmas
Per dic, fa mes de 6 anys

El català,el gallec,l´euskera també son idiomes espanyols.

Valoració:7menosmas
Per Au, fa mes de 6 anys

Pregunta: Seria possible que a Malta un treballador de l'aeroport no parlàs maltès? O que a l'aeroport de Brussel·les un treballador no parli francès i neerlandès?
Si és que és de caixó i qui no ho entén té alguna tara, res a veure amb les opinions polítiques, una tara.

Valoració:6menosmas
Per ,,,,,,,, fa mes de 6 anys

"Las otras lenguas del estado serán de especial respeto y protección"
"Ningún ciudadano será discriminado por su raza,religión o LENGUA"

Valoració:8menosmas
Per Es suis, fa mes de 6 anys

d'aqui: tu hi eres ?
Qui hi era ho ha contat ben diferent. Tu, si no hi eres, ho estas inventant.

Valoració:1menosmas
Per així no es tracten els clients, fa mes de 6 anys

A qualsevol empresa del mon, si un empleat parlás en to imperatiu "hábleme en español" a un client, si l´humillás diguent que "es una lengua muy bonita", el que vol dir que la del client no ho és, sería inmediatament despedit de la feina. Aquí no. Aquí més d´un li donaría l´enhorabona, pel que es veu. Això és una de les coses que distingueix un país seriós d´un país tercermundista.

Valoració:9menosmas
Per Antoni Matas Bauça, fa mes de 6 anys

Sempre i cuant es fets siguin vere el fets relatats abans aquesta ¿senyora? se sent insultada i amenassa en cridar a ses" Fuerzas de Orden Publico" cuant ella es l,ùnica que de cumpleix sa LLei. Sigui una llei discutible, o no , i segur millorable pero ara vigent. Ya no vale la frase que unos poquisimos castellanoparlantes decian y/o dicen cuando nos dirigiamos a ellos en mallorquin: "hableme el cristiano".Con educaciòn y sosiego hmos de evitar que los extremistas de un lado y otro nos hagan la puñeta.Visca Mallorca i se seva varietat i plurinaçionalitat.

Valoració:-4menosmas
Per Pere, fa mes de 6 anys

En primer lloc, Senyors, no li demana educadementnt. En segon lloc no està legitimat que li demani, és el seu deure legal entendre el català. Tres aclariments a comentaris de poca llum: 1) cert que estam dintre una unitat superior que és l´estat espanyol però l´Estatut d´Autonomia està per damunt en alguns aspectes, com el lingüístic, 2) el català és llengua no dialecte, això li vaig explicar al meu fill quan tenia 6 anys i ho va entendre perfectament (no sé l´edat d´en Jan), 3) cap institució pública o científica ha dit que Santa Teresa sigui catalana, qui es pot creure aquesta barbaritat Sr Juan Antonio? i una castellana cultíssima que admiro molt.
Benvolguts comentaristes castellans, falta raonabilitat als vostres comentaris. Crec que teniu al vostre abast informació fidedigne a internet (científica, tècnica, universitària): esforçau-vos un poc¡¡¡

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente