Menys de l’1% dels nins nascuts al juliol a les Balears duen el cognom de la mare en primer lloc
Un 99,7 per cent dels nins nascuts al juliol a les Balears mantenen la preferència del cognom patern, malgrat la reforma del Codi Civil que ja no prioritza els cognoms del pare enfront dels de la mare.
Segons dades del Ministeri de Justícia, les Balears es troben a la zona mitjana baixa de la taula de comunitats que prioritzen el cognom matern, en la línia de la Comunitat de Madrid, amb un 99,65% de nens que mantenen el cognom patern en primer lloc i Andalusia, en la qual un 99,64% dels nascuts al juliol mantenen la preferència del cognom del pare.
Per darrere, es troben Aragó amb un 99,76 per cent de bebès que tenen el cognom del pare en primer lloc, Castella i Lleó amb un 99,77 per cent, Murcia amb un 99,79 per cent i Navarra amb un 99,82 per cent. A Cantàbria i a Melilla no s'ha registrat al juliol cap naixement en el qual el cognom matern s'hagi prioritzat.
Entre les primeres comunitats que han prioritzat el cognom de la mare al juliol es troba Astúries amb un 2,09 per cent de nens amb el cognom matern en primer lloc, País Basc amb un 1,36 per cent, Galícia amb un 1,05 per cent, Extremadura amb un 0,93 per cent, Canàries amb un 0,85 per cent, Catalunya, La Rioja i Ceuta amb un 0,66 per cent, País Valencià amb un 0,47 per cent i Castella la Manxa amb un 0,42 per cent.
Reforma del codi civil
També a Illes Balears
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- L'’ambaixador cultural’ nomenat pel PP de Cort diu «que le follen a España»
- L’STEI denuncia que la Conselleria d’Educació amaga informació sobre ràtios i quotes
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
O sigui es 0,0000005 per cent.
Feta la llei, feta la trampa. La llei està mal feta i està mal feta a posta. Bastava suggerir o indicar predeterminat que si ès nina, dugui el llinatge de la mare, i si ès nin dugui el llinatge del pare.