algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El Govern anuncia que no es poden presentar altes de lloguer turístic

El Govern ha enviat un ofici a totes les administracions públiques que compten amb registre perquè informin la ciutadania que no es poden presentar noves declaracions responsables d’inici d’activitat turística (DRIAT) fins que els consells insulars i l’Ajuntament de Palma estableixin les zones aptes per aquesta activitat econòmica.

Des de l’Executiu han informat que han enviat aquesta comunicació, ja que el dimarts 1 d’agost ha entrat en vigor la modificació de la llei turística, relativa a la comercialització d’estances turístiques en habitatges. Per tant, des del dimarts està vigent la moratòria de noves autoritzacions de lloguer turístic.

L’ofici explica que des de l’entrada en vigor de la nova normativa «no es podran presentar noves declaracions responsables d’inici d’activitat si no compleixen tots els requisits, entre els quals es troba estar ubicades en una zona ja declarada apta de manera expressa pels consells o Cort, que el dia d’entrada en vigor de la llei encara no estaran determinats».

El document recorda també que «la presentació d’una declaració responsable que no s’adapti a la normativa turística pot ser objecte d’expedient sancionador».

L’ofici recomana fer pública aquesta informació, des dels registres, als ciutadans que pretenguin presentar declaracions responsables relatives a la comercialització d’estances turístiques en habitatges. «Sigui de manera verbal o mitjançant cartell informatiu».

Aquesta nova llei estableix que els consells i l’Ajuntament de Palma hauran de decidir – en un termini màxim de 12 mesos- quines zones es declararan aptes per la comercialització d’estances turístiques en habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.