algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Les Balears exigeixen a Brussel·les una regulació sobre economia col·laborativa i lloguer turístic

Una delegació de les Balears ha assistit a unes jornades de treball de la Comissió Europea a Brussel·les on ha exigit una regulació comunitària sobre economia col·laborativa i el lloguer turístic. Concretament, han assistit a aquestes jornades membres del Govern, dels Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i de la Federació d'Entitats Locals (FELIB).

Després d'una primera trobada amb el cap d'Unitat d'Anàlisi i Perspectives de la Direcció general d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, Ricard Ramón, aquest dimarts s'han realitzat sessions de treball sobre temes com el transport europeu, la política regional i urbana, la política comercial o el fons d'inversions estratègiques i la banda ampla.

La trobada ha començat amb una reunió entre l'expert de la Direcció general Transports, Vicente de Fruits, i els representants de la delegació balear, entre ells el president del Consell, Miquel Ensenyat. En representació del Govern, la directora general del Centre Balears Europa, Marta Neus, ha proposat limitar el consum d'alcohol a bord dels avions, per millorar la seguretat dels passatgers i també de les forces de seguretat als aeroports de les Illes, els qui sovint es veuen confrontats amb passatgers alcoholitzats.

Igualment, també s'ha tractat el futur de la Política Regional. En aquest sentit, Neus ha tornat a pronunciar l'aposta del Govern per un espai de cooperació propi per a les illes Med per al proper període dels fons europeus. Així mateix, en la sessió de Turisme, liderada per una experta de la unitat 'Turisme, Indústries emergents i creatives', des del Govern s'ha exigit que la Unió Europea que es pronunciï sobre lloguer vacacional.

Per la seva banda, el director general d'Innovació, Pep Lluís Pons, ha reclamat una regulació europea sobre economia col·laborativa davant el problema creixent que representa en la comunitat el lloguer turístic.

«
No pot ser que els nostres esforços de solucionar el problema topen amb legislacions superiors, com per exemple la de la competència a escala europea», ha dit Pons, subratllant que aquesta legislació, sense tenir en compte un dret fonamental com és l'accés a l'habitatge, no permet limitar l'oferta. Durant les altres sessions organitzades per la Comissió i el Centre Balears Europa, els polítics han expressat les seves preocupacions per qüestions com les prospeccions en el Mediterrani els tractats de lliure comerç i la seva repercussió en territoris insulars.

En aquest sentit, la consellera insular de Turisme de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat com afecta la lliure circulació europea als recursos naturals de les Balears, i la necessitat de poder establir límits per poder ser sostenibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.