nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Fira B! reforça les col·laboracions amb Catalunya i el País Valencià

La tercera edició de Fira B!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Balears, se celebrarà a Palma del 20 al 24 de setembre. El seu programa, així como les novetats d'enguany, s'han presentat aquest dimecres en un acte amb Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Francesc M. Rotger, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, institució que organitza la fira, acompanyats de Rafel M. Creus, director insular de Cultura del Consell de Mallorca; Noemí Garcies, coordinadora general de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma; i Frederic Pinya, president de l'Associació de Galeristes Art Palma Contemporani.

La consellera Fanny Tur ha destacat les principals novetats de l’edició d’enguany de Fira B! com són «la presència enguany d'espectacles i concerts d’artistes de Catalunya i el País Valencià, els quals materialitzen la col·laboració entre els governs balear, valencià i català per impulsar la llengua i la cultura catalanes»; així com la consolidació de l’aliança de les fires de música més importants de l’àmbit mediterrani per dinamitzar el sector, que inclou, a més de FiraB!, també Trovam! (Fira Valenciana de la Música), el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa. 

Novetats
A més, Fira B! es fusionarà el dissabte 23 de setembre amb la Nit de l’Art de Palma, festa que celebra el començament de la temporada artística. La simbiosi consistirà en actuacions, especialment de grups d’electrònica, en algunes galeries d’art, que d’aquesta manera s’afegeixen a la programació musical de la fira. Una altra de les novetats que també ha valorat positivament la consellera Tur és la participació a FiraB! de l’Institut Ramon Llull que, per primera vegada, hi aportarà programadors internacionals d’arts escèniques i visuals.

La Fira B! 2017 se suma també als actes de celebració de l’Any Pasqual Calbó i Caldés, que commemoren el bicentenari de la mort del pintor il·lustrat menorquí, amb la inclusió en el programa d'arts escèniques de l’estrena a Mallorca de l’obra Calbó o el viatge d’Orfeu, una producció especial per a aquest homenatge conjuntament entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i el Consell de Menorca. 

La consellera Tur ha manifestat que després de tres edicions de FiraB! serà «bon moment per valorar xifres, resultats i grau de consolidació» de la fira. Per la seva banda, el director de l'Institut d’Estudis Baleàrics, Francesc Rotger, ha explicat que Fira B! té com a principals objectius «establir, consolidar i visibilitzar el sector de les indústries creatives i culturals a la nostra comunitat, en un únic aparador de propostes, així com donar a conèixer les darreres i més representatives propostes musicals i escèniques dels artistes de les Illes Balears mitjançant una atractiva programació adreçada a programadors, artistes i públic en general». 

En total, participen en aquest mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears 41 grups de música i 24 companyies escèniques, que han estat seleccionats per dues comissions especialitzades d’entre les més de 200 sol·licituds presentades. En total, 65 propostes culturals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.