algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Abril: «Aquesta és la legislatura de la protecció, i el repte és avançar cap a un model més sostenible»

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha valorat de manera positiva els dos primers anys de legislatura del pacte i s'ha marcat com a repte la transició cap a un model «més sostenible».

Així, Abril ha destacat que el «contrast» és «molt clar» en comparació amb els quatre anys anteriors del PP de José Ramón Bauzá i, en aquest sentit, s'ha referit al canvi «en la manera de fer la política des del diàleg», la qual cosa ha permès recuperar el Consell de la Joventut, el Consell Escolar i el Consell Econòmic i Social que es posarà en marxa pròximament, ha afirmat.

El portaveu de MÉS per Mallorca ha explicat que ara «no existeix la crispació que hi havia la passada legislatura» i ha indicat que s'ha aconseguit un servei públic que «garanteix els drets socials dels ciutadans d'aquesta terra». «Aquesta és la legislatura de la protecció, no només en la creació de nous parcs com Es Trenc, també amb la protecció de 12.000 hectàrees d'hàbitats protegits amb la xarxa Natura2000 o mesures que encara no s'han de dur a terme com la llei de residus que segurament s'aprovarà aquest any, o el Decret de Posidònia que s'aprovarà després de l'estiu», ha afegit.

Abril ha assenyalat que la seva formació fa «balanç positiu del canvi d'actitud davant Madrid», i ha dit que «ara tenim un govern que s'enfronta a Madrid simplement per una qüestió de dignitat, perquè no tenim un finançament just, perquè no ens respecten les inversions contingudes en l'Estatut d'Autonomia», ha lamentat.

De cara al treball a realitzar en els dos pròxims anys, MÉS per Mallorca ha apuntat la necessitat d'avançar al «debat del canvi de model econòmic» que ha de centrar-se en la corresponsabilitat del govern i dels moviments socials. Amb tot, Abril ha incidit en la necessitat d'aprofundir en «el debat de la transició cap a on volem anar si no volem morir d'èxit». Així, ha recordat que s'està a punt d'aprovar la llei que regularà el lloguer turístic, si bé, ha insistit que «cal avançar cap a la transició per fer d'aquestes Illes, unes Illes més sostenibles», ha postil·lat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.