algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

En marxa la ronda de reunions sectorials per dur a terme l'esborrany del Decret per a la preservació de la posidònia

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha començat les reunions sectorials.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha començat les reunions sectorials per participar en l'esborrany de Decret de posidònia amb el sector nàutic i els consells insulars, que han estat els primers a ser citats per participar. L'objectiu d'aquesta ronda de reunions sectorials és explicar el contingut i animar als diferents actors de la societat a fer suggeriments, segons han explicat des del Govern.

En aquest efecte, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, s'han reunit amb els representants de l'Associació Navegants del Mediterrani, l'Associació de Pesca Recreativa, l'Associació de Navegants Recreatius, l'Associació de Clubs Nàutics de Balears, l'Associació d'empreses Nàutiques de les Balears i l'Associació d'Instal·lacions Nàutic Esportives de les Balears.

Durant la trobada, tots han coincidit en la necessitat de protegir la posidònia encara que el sector ha manifestat la preocupació que el Decret acabi privatitzant el mar. En aquest sentit, Vidal i Mir han recordat que no controlen el pagament de les boies ecològiques i que la prioritat és protegir la posidònia, «sense cap afany de privatització».

Aquest dimecres també s'han reunit amb els consells insulars de Medi ambient d'Eivissa i de Formentera, Miquel Vericad Daisee Aguilera; el director insular de Medi Rural i Marí del Consell de Menorca, Miquel Truyol, i el director insular de Medi ambient del Consell, Josep Tacat.

En el marc d'aquestes jornades de participació sectorials estan previstes reunions amb grups ecologistes com el GOBTerraferida o Amic de la Terra, amb científics de la Universitat de les Illes Balears, l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea), el Sistema d'Observació Costaner de les Illes Balears (Socib) i de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, entre altres. La ciutadania també pot participar sobre l'esborrany de Decret a través de la pàgina web natura.caib.es.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.