algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

La gavina roja manté la seva colònia de cria a la Dragonera

133440

Tècnics del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca juntament amb personal del Servei d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, han realitzat, en les darreres setmanes, el seguiment de la cria de gavina roja (Larus audouinii) al Parc Natural de la Dragonera. D’aquesta manera, han pogut determinar, que la colònia de l’illa és estable i es troba en bon estat. Enguany hi crien entre 70 i 80 parelles en un nucli dens.

Cal destacar que la gavina roja sol canviar la seva localització concreta dins el parc alguns centenars de metres cada temporada, i a cops es desplaça d’un a l’altre cap de l’illa. Però des de fa més de 20 anys, la colònia és fidel a l’illa.

La gavina roja, espècie endèmica de la Mediterrània, cria a totes les riberes d’aquesta mar (des de Grècia fins al Marroc); va ser considerada durant anys la gavina més rara del món a causa de la seva reduïda població i l’any 1988 va ser catalogada com a espècie amenaçada.

Les mesures de conservació de què ha estat objecte han fet que el perill crític en què es trobava hagi desaparegut i actualment sigui una espècie en una situació de preocupació menor.

La gavina roja nidifica en colònies a final de la primavera i les joves inicien el seu vol a principis de l’estiu, quan marxen cap a les costes del Senegal d’on no tornaran fins que tenen 4 anys que tornen a les Illes a criar.

La seva dieta està basada únicament en peixos i organismes marins. És molt habitual que exemplars d’aquesta espècie es deixin veure posades a cales i platges on es poden reconèixer clarament pel seu bec vermell fosc i les cames verdes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.