El sociòleg Joan Miralles és el nou president d'Aptur
Joan Miralles ha estat triat aquest dimarts per unanimitat nou president d’Aptur durant una assemblea de socis celebrada a l’edifici del Poble Espanyol de Palma.
Miralles encapçala una candidatura formada per un grup de petits propietaris i empresaris del sector turístic vacacional, advocats, economistes, i especialistes universitaris en Turisme i Màrqueting.
L'objectiu de la nova junta al capdavant de l'Associació és la «democratització del turisme, el foment de l'ocupació i el benestar, l'impuls de la desestacionalització, la promoció del producte autòcton i del comerç local, el respecte per la seguretat jurídica, i la innovació constant com a referent i icona del desenvolupament». Segons ha declarat Miralles, el lloguer vacacional és «un sector que s'ha de dignificar i que suposa una font de riquesa no només per als propietaris sinó per als ciutadans de les Illes en general».
A més, el nou president ha remarcat la importància de la sostenibilitat i ha recordat que «el 33 per cent de la despesa que realitza el client que lloga un allotjament ho destina al mateix barri o poble, en un model econòmic transversal que fomenta sinergies i estratègies entre el sector agroalimentari i la indústria de les Balears».
La nova junta d’Aptur defensa també la importància de l'impost de turisme sostenible i l'ús de mesures d'estalvi energètic.
Joan Miralles és Doctor en Sociologia, especialista en Sociologia del Turisme, Turisme Residencial i Cooperació al Desenvolupament, a més de ser propietari d'un habitatge vacacional. El nou vicepresident serà Antoni Serra Cantallops (Doctor en Màrqueting turístic i professor de la UIB).
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El viatger de veres s'allotja a habitacions de cases particulars, per conèixer gent local i compartir moments i experiències. Una altra cosa ben diferent és el lloguer de pisos o xalets. El lloguer de xalets en rústic està provocant la urbanització del camp, amb xaletarros, piscines, camins d'accés, vegetació forana, il·luminació innecessària, més consum d'energia, tanques desproporcionades, etc. Defensau el bed and breakfast i frenau les noves construccions al camp o les reformes abusives.