algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
16°

EUIB: «És necessari i urgent posar límits a la proliferació d'habitatges turístics»

Per al coordinador de EUIB, Juanjo Martínez, això demostra que és EUIB «molt necessari i urgent posar límits a la proliferació d'habitatges turístics».

Esquerra Unida ha assenyalat que s'han de posar límits al creixement de places turístiques, unes limitacions que «han d'afectar també al sector dels habitatges turístics, que és el que té un major creixement».

La formació ha constatat que a les Illes Balears «sofrim una saturació turística», per la qual cosa apunten a la necessitat de «posar límit» al creixement constant de places d'allotjament.

Per a EUIB, l'augment de places d'allotjament «no ha vengut en els últims anys d'un creixement de les places hoteleres, sinó dels habitatges vacacionals i del lloguer turístic en pisos d'edificis residencials».

Sobre aquest darrer sector, el Govern es planteja la seva regulació amb criteris estrictes de qualitat, quan, en opinió d'EUIB, «resulta paradoxal que es vulgui controlar una activitat que es fa al marge de la llei, legalitzant una part en comptes de combatre decididament l'oferta il·legal».

Amb tot, la formació sosté que el sector dels habitatges vacacionals, liberalitzat absolutament la legislatura passada, «creix a un ritme accelerat i sense control» i en aquest sentit, critica, que l'avantprojecte de modificació de la llei turística elaborat pel Govern, «només preveu limitacions en sòl rústic protegit».

Finalment, s'han referit a la importància que està adquirint aquest sector, atès que el nombre de places en habitatges turístics autoritzats per la Conselleria de Turisme «ja superen les places hoteleres en 36 dels 53 municipis de Mallorca».

Per al coordinador de EUIB, Juanjo Martínez, això demostra que és «molt necessari i urgent posar límits a la proliferació d'habitatges turístics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Som una puta que té excés de clients

Valoració:-2menosmas
Per sa teoria, fa mes de 5 anys

Ni és necessari ni és urgent

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente