algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:

#31D Aquest dimecres segueixen els actes de la Diada de Mallorca: Búger, Llucmajor, Caimari, Palma...

Ja s'han fet actes amb motiu de la celebració del 31 de desembre com a diada de Mallorca a Alcúdia, Algaida, Andratx, Campos, Esporles, Llubí i Son Sardina, Sencelles, Campanet, Felanitx, Inca, Palma...

Els actes programats per aquests propers dies són:

Dimecres 28 de desembre

Búger: A les 19:00 hores, al Cine, Festa de l'Estendard amb lectura del poema La Colcada i mostra de música i dansa amb els joves de Búger.

Llucmajor: lectura del manifest al Claustre.

Palma: A les 18:00, sortida des de l'estàtua del Rei En Jaume, ruta de l'Estendard, conduïda per Gaspar Valero. Organitza: Grup Blanquerna.

Selva – Caimari: A les 19:00 hores, taula rodona, a l’Església Vella de Caimari. amb la participació de Cristòfol Soler (expresident del Govern) i Lluís Apesteguia (conseller). En acabar, hi haurà una mostra de ball de bot, poesia i combat de gloses. Concurs de coques salades amb premi sorpresa.

Dijous 29 de desembre

Artà: A les 20:30 hores, al Teatre d'Artà. Benvinguda dels xeremiers. Lectura del manifest unitari de l'Obra Cultural Balear. Xocolata amb ensaïmada. Cant de la Balanguera. Concert d'Andreu Vallori, deu anys en solitari. Organitza: Obra Cultural Balear

Montuïri: concert de Vers Endins a les 20:00 hores als baixos de l'Ajuntament, lectura del Manifest i cant de la Balanguera.

Sineu: Gran Diada des de les 10:30 del matí amb gincana,torrada, concert cercavila i Gala popular d'Endavant-OSAN.

A les 19:30 hores a la plaça Sant Marc, lectura Manifest, cant de la Balanguera amb el Cor parroquial, brufam amb cava i coca.

Palma: A les 20:30, Nit de la Cultura al Teatre Principal. Lliurament dels premis 31 de desembre.

El preu general de l’entrada és de 15€ i de 10€ si sou socis de l’OCB.

Divendres 30 de desembre

Palma: A les 18:00,Sortida del Passeig del Born. Manifestació 'Per un full de ruta sobiranista' (Plataforma 31-D).

'Per la plena sobirania de Mallorca, construïm els Països Catalans' (BUP).

Concert al Parc de les Estacions, amb les actuacions d'Al Mayurqa, Xarxa i Pirates Pirats.

Dissabte 31 de desembre

Búger: horabaixa, lectura del manifest i amollada de la bandera des de l'ajuntament i cant de La Balanguera.

Capdepera: A les 12:00 hores, penjada de l'estendard a la torre de sa Boira, parlament de Josep Terrassa i lectura del manifest del 31-D, ho organitzen: OCB, Cap Vermell i Tertulia gabellina i Oriental.

Altres

Marratxí: Dimarts 3 de gener, 17:30 hores, a ca ses Monges del Pla de na Tesa. Contacontes 'Ramon Llull i la muntanya màgica' i la 'petita història de Ramon Llull' a càrrec de Xisca Mulet, xocolatada i lectura del Manifest. A les 20:00 hores presentació de la 'Plataforma per un finançament just' a càrrec de Pere Sampol.

Vilafranca: Dimecres 4 de gener a les 18:30, a la Biblioteca de Vilafranca, 'Rondalla de Jaume I' i lectura del manifest.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 6 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

en

"Tià"

fals.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente