algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Es recuperen més de 80 ferrerets a la Serra de Tramuntana

Personal del Zoo de Barcelona ha alliberat aquesta setmana 82 gripaus endèmics de Mallorca a la Serra de Tramuntana.

Personal del Zoo de Barcelona ha alliberat aquesta setmana 82 gripaus endèmics de Mallorca a la Serra de Tramuntana, una espècie que pertany a l'illa i que s'ha traslladat per repoblar la zona després de la seva desaparició.

El 1980 es van trobar en la Serra de Tramuntana un dels últims gripaus d'aquesta espècie (Alytes muletensis), i des de 1993, més de 1.500 exemplars han nascut en les instal·lacions del Zoo de la capital catalana per conservar i reproduir aquests amfibis.

Segons ha explicat el Zoo, els treballs de conservació realitzats amb anterioritat amb aquests gripaus de la Serra han permès que l'espècie hagi passat de catalogar-se «en perill d'extinció» a denominar-se «vulnerable» per la Unió Internacional de la Conservació i la Naturalesa (UICN); una situació que reflecteix la millora destacable de la seva supervivència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

Rectificació:
calapotins en lloc de "calàpotins"

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

En mallorquí "gripau" pertoca calàpet.

Un calàpet ès un "sapo" en castellà.

Els ferrerets són calàpets.

Altres versions: calàpot, calàpat, també hi ha calapotins que traduït a lo castellà serien "renacuajos" i també larves que hi ha a los pous i cisternes.

Apreneu dos mots més: calàpot, calàpotins.

Valoració:8menosmas
Per al.lot, fa mes de 7 anys

Esperem que en pocs anys es forasters i gonelles siguin en procès de desaparició. Això demostraria que estam en es bon camí.
Visca es PPCC. !!!

Valoració:10menosmas
Per Barrufet, fa mes de 7 anys

-Molt satisfet d´aquesta colaboració entre Catalunya i las Balears.- Confío que la imaginaçió dels gonelles illéncs no hi vorán cap tipus d´intensions soterradas, ( ja sabeu, por alló de la "jerga" que sempre emplean, que si pancatalanismo, que si imposició, etc, etc).- Esteu tranquils ja que després de la invasió que va fer el Rei Jaume I una segona no está prevista dons els allemans ja si han adelantat fa anys i per descontat contra la sra. Merkel no si val jugar per tant
"Wellcomen Deuchtland"

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente