nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Aprovada la creació de l'Oficina que permetrà combatre la corrupció

La presidenta del Govern, Francina Armengol i Biel Barceló, durant la sessió parlamentària d'aquest dimarts.

El ple del Parlament d'aquest dimarts ha aprovat la Llei que contempla la creació de l'Oficina de lluita contra la corrupció de les Balears que, segons ha declarat la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, té com a objectiu «fomentar els valors de l'ètica publica i la integritat, impulsar bones pràctiques, dur a terme seguiment de les obligacions que estableix la legalitat vigent i prevenir i estudiar» praxis contràries a aquesta.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assenyalat que la corrupció és un dels temes que més preocupen els ciutadans, ha considerat que s'ha de «lluitar activament» contra aquesta «plaga» i això s'ha de fer amb instruments concrets com aquesta Oficina, «una eina necessària que a partir d'avui serà una realitat». L'econacionalista ha negat que hagin existit «presses» en l'aprovació de l'Oficina i ha entès que l'oposició ha utilitzat «arguments absurds» per desacreditar aquest nou instrument.

En un sentit similar s'ha manifestat també el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, qui ha destacat que l'Oficina ha d'exercir les seves funcions amb total independència de la Càmera, malgrat dependre orgànicament d'aquesta.



Per part del PSIB, Vicenç Thomàs ha assenyalat que el director de l'Oficina tendrà capacitat de despesa i ha indicat que l'àmbit d'actuació de l'Oficina és «molt ampli» i que ha de complementar el treball d'altres òrgans que ja existeixen, «altres funcions» corresponen a les autoritats judicials o al Ministeri Fiscal, ha afegit. Thomàs ha considerat que el fet que la nova eina es trobi fora del Parlament afavorirà la seva independència.


Des de Podem, s'han felicitat «per abanderar la lluita anticorrupció a l'Estat espanyol i a les Illes on hem estat gràcies al PP la capital de la corrupció d'Espanya». Segons han assenyalat, consideren que la nova oficina serà vista per tot l'Estat espanyol com una «bandera que lluita contra les persones que fan servir les institucions per enriquir-se de manera il·lícita». En aquest sentit, han afirmat que no els sorprèn que el Partit més corrupte d'Europa s'oposi a què l'oficina anticorrupció pugui sancionar perquè «sabem que el PP no sap governar sense corrupció». «Demà serà un dia feliç per l'honradesa de les illes i un dia trist per al Partit Popular que veurà com s'extingeix la seva manera de governar», ha afegit la portaveu parlamentària, Laura Camargo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per R. Mauri, fa mes de 7 anys

Hi haurà molta feina per a controlar es PPeros i es Ce´s. Estan de bruts fins ses celles.

Valoració:8menosmas
Per xesc, fa mes de 7 anys

Más bien por la ATIB, la banda dirigida por Alzamora.

Valoració:0menosmas
Per Bernat, fa mes de 7 anys

Poden començar per la delegación d'hacienda, que ens fot més de tres mil milions d'euros cada any i els tuda amb aves, aeroports buits, autopistes sense cotxos, les butxaques d'en Florentino, Barcenas i cia, etc. Si no no falta que s'hi posin.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente