algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

A la concentració de Jaume III de Llucmajor hi assistiren perillosos militants nazis de Barcelona

18644

Aquest diumenge, 30 d'octubre, associacions gonellistes, espanyolistes i d'extrema dreta varen realitzar un acte davant l'estàtua del Rei Jaume III a Llucmajor. Les associacions promotores de l'acte són Fundació Jaume III, Circulo Balear, Cabrit i Bassa, Grup d'Acció Balear (GAB), Jo Som Salat i Plataforma Cívica en defensa de sa Llengo Balear.

Entre els assistents hi havia perillosos militants d'organitzacions nazis de Barcelona.

Un dels exemples més significatius d'aquest perfil és Josep Ramon Bosch i Codina, fill d’un conegut franquista. El seu pare, José María Bosch Espinet, va ser militant de Fuerza Nueva (FN), el partit d’extrema dreta més important a l’Estat espanyol després de la mort de Franco. Bosch Espinet va formar part de les llistes electorals del partit ultradretà en les eleccions de 1980 i era amic personal del seu president i fundador, el notari Blas Piñar. Bosch Espinet va ser el responsable d’organitzar, durant anys, una missa cada 20 de novembre en honor del dictador Franco i del fundador de Falange, José Antonio Primo de Rivera. Aquesta missa es va celebrar fins a l’any 2005, quan el canvi de mossèn a l’església de Santpedor va posar punt final a aquesta pràctica. Del seu fill, però, Josep Ramon Bosch i Codina, tal com ell ha reivindicat en diverses ocasions, no se’n coneix cap altra militància que la que va tenir amb el PP i del qual ja fa alguns anys que en va estripar el carnet. No obstant això, el que no és tan conegut és que Josep Ramon Bosch va fundar, mesos abans que SCC, l’entitat Somatemps i la qual es té constància que encara presidia al darrer trimestre de 2014, tot i que mesos abans, al juliol del mateix any, havia declarat a la premsa que se n’havia desvinculat feia temps.

Somatemps

Darrere d’aquest joc de paraules entre «hi som a temps» (d’aturar l’independentisme) i el sometent català, s’hi amaga una entitat constituïda a la vila de Santpedor (poble natal del president fundador, Josep Ramon Bosch) a les acaballes de 2013. Somatemps, que és una de les entitats fundadores d’SCC, es defineix com «una agrupació de persones d’origen social i ideològic divers, però que comparteixen una mateixa preocupació: la manipulació de la història de Catalunya amb finalitats polítiques». Entre les seves funcions hi destaca «la vocació d’aportar elements sòlids de pensament i reflexió històrica per redescobrir la catalanitat hispànica, que trenqui el discurs maniqueu del secessionisme».

Josep Ramon Bosch, al banc dels acusats

Bosch, haurà de seure al banc dels acusats arran de la querella per delicte d'injúries que va interposar l'associació d'advocats DRETS. Tot i que l'advocat de Bosch, un antic membre de Fuerza Nueva, havia al·legat prescripció del delicte, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa ha notificat que desestima el sobreseïment i que se celebrarà judici oral si ho demanen les parts. Drets tirarà endavant la petició actuant com a acusació particular en nom de l'actor Toni Albà, una de les moltes personalitats catalanes injuriades en el perfil de Facebook de Fèlix de Sant Serní de Tavernoles, pseudònim sota el qual actuaria el propi Bosch segons les proves facilitades per Drets al jutjat.

Molt poc després de la interposició de la querella, el jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch, que va haver d'assistir als jutjats el passat gener en qualitat d'imputat. Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d'una acta de navegació certificada que en demostrava l'existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats.
Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella, el passat mes de setembre. En cap moment no ha negat l'autoria de les amenaces i el seu advocat ha al·legat només prescripció del delicte per demanar l'arxivament de la causa.

Al perfil presumptament gestionat per Bosch s'hi publicaven, des de l'any 2012, missatges contra persones que s'han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. Es tracta de missatges profundament injuriosos i presumptament delictius que contenen odi visceral envers aquestes persones, com ara els dedicats a Toni Albà: «Fill de puta. No hi ha més. Un xarnego fastigós que es diu Antonio Álvarez i es fa dir Toni Albà, renegant dels seus origens».

Vídeos d'homenatge a Franco i al nazisme

Bosch també va penjar a YouTube dos vídeos que fan apologia del franquisme amb un pretès homenatge als requetès que varen lluitar amb el Terç de Nostra Senyora de Montserrat sota les ordres de l'exèrcit colpista dirigit per Francisco Franco. En el primer vídeo, titulat 'Terç de Nostra Senyora de Montserrat' hi ha un tall de 35 segons narrat per una veu en off que és, sens dubte, molt semblant a la de Josep Ramon Bosch.

La resta de vídeos segueixen el fil ideològic de les teories revisionistes del catalanisme hispànic, impulsades per l'extrema dreta i defensades per Bosch. Aquests vídeos mostren imatges de 'catalans il·lustres', molts d'ells vinculats al règim franquista, com Dalí o Pla. Aquests vídeos però, no van acompanyats de narrador. De tots ells però, n'hi ha un que crida especialment l'atenció per ser absolutament aterrador: el vídeo titulat 'Anticomunism', un homenatge nazi en tota regla. Són 9 llargs minuts d'apologia al règim nacionalsocialista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Que s'en vagin, fa mes de 7 anys

Les rates traidores i renegaded? que no s' atrevirien a canviar la Història datreveixen ni d'Espanya, però embullen i embullen tot lo nostro, que en moltes ocadipns també és lo seu, per tal de que la gent pensi que som una terra sense passat, ni cultura pròpia ni petspnalutay.
I tampic no ténen el més mínim de respecte no d'educació i vénen aquí a insultar i a continuar mentit, per molestar, i veure si poden provocar a la gent i causar-li problemesm. No son més que uns covards i uns mentiders.

Valoració:3menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Mediante una simple "pelea familiar" , en 1343 el rey de Mallorca es despojado de sus territorios NO CATALANES ,por parte de Pedro IV el Ceremonioso.¿Entienden por donde van los falsificadores de la historia ? ¡Y luego se extrañan de que muchos pensemos en el robo del catalán, especialmente teniendo en cuenta de que Pedro IV era el rey de la Corona de Aragón.

Valoració:0menosmas
Per A la de baix, fa mes de 7 anys

Uffff! La "maruja"fatxa, tractant-nos als altres d'incults
Saps si enlloc d'anar pels antres pels que vas, anassis a un centre d'adults, a compensar el que no vas poder estudiar de jova, feries alguna cosa per tu i no donaries més ganàncies a aqueixa xusma. T'han inflat el cap amb odi i mentides, i a canvi no te dónen res.

Valoració:9menosmas
Per Marga, fa mes de 7 anys

Són ben incultes aquests mallorquins renegats ..aquets Balears traïdors de sa nostra Terra venuts an es pancatalanisme..no tenen ni idea de història.

Valoració:-21menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

Molt Bo..!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1028928573896477&id=414157142040293

Valoració:0menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 7 anys

Són ben incultes aquests de la fundació Jaume III, no tenen ni idea de història. Què reivindiquen, que en Jaume III era mallorquí i se va barallar amb un rei català. Ja, ja.... Aquesta baralla no va ser més què una brega familiar, pel poder... Però en Jaume III també era català.

Valoració:14menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

@Pancateto: El nom, que vol dir "cateto en tot", te fa justícia. Si enlloc de treure de context frases d'un senyor de fa un temps te mires els estatuts i les bases ideològiques d'ERC (que te pots descarregar al web del partit) veuràs que és un partit de constitució profundament democràtica, igualitària i defensora de les llibertats de tots. Exactament el contrari del que intentes pintar.

Però clar, la gent no es mira els estatuts, perquè no deuen ser importants, no?

Valoració:10menosmas
Per panmadrileñufo, fa mes de 7 anys

I els renegats darrere ells!

Valoració:2menosmas
Per mierdileño, fa mes de 7 anys

Forasterum invasor, arruix cap a espanya abans de tocar hores!

Valoració:10menosmas
Per Quinoiquefa, fa mes de 7 anys

Si."Pan" és un prefixe que significa "unió de", no entenc aquest nom de Pancateto.
No tenc ni temps no estòmac per llegir el llençol.que ha penjat, però deu ser per posar-se a plorar (de rialles).

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente