algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Esbronquen un membre del Govern per expressar-se en mallorquí

El Fòrum sobre l'Habitatge Vacacional, organitzat pel club de negocis Gran Empresa, va mostrar que hi ha grans diferències entre els sectors implicats en un dels debats més importants al voltant de l'evolució del turisme. No obstant això, també va demostrar que encara hi ha persones que pretenen sabotejar la convivència i menystenir el dret a usar en públic la llengua pròpia de Mallorca, el català. 

En aquest Fòrum, celebrat divendres a un hotel de Can Pastilla, es va donar una situació inversemblant quan un assistent de nacionalitat alemanya sol·licità al representat del Govern que parlés en castellà tot i que alguns dels ponents anteriors també s'havien expressat en català.

Antoni Sansó, representant de la Conselleria de Turisme del Govern, va continuar la seva intervenció en català i part del públic va expressar la seva contrarietat. A aquest fet, Sansó va respondre reivindicant el dret a parlar la seva llengua en la seva pròpia terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 7 anys

Acab de llegir aquesta noticie d'una sra, llicenciada en Filologia Catalana:
"Acabe d'eixir d'una entrevista de treball on, m'han dit maleducada per parlar en valenciá en una acadèmia de valència (The language station).
El que li feia l'entrevista era valenciá i li etzibar "no hablo valenciano porque me canso" ( la feina que s'oferia era de professora de valenciá-catalá).
I diu -contra aquest argument de pes - he recordat l'aforisme J.Fuster :"m'odíen, i aixó no té importància; peró m'obliguen a odiar-los, i aixó sí que en té"
Salut i repúblique.

Valoració:16menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Si, exacte, tant de "lo nostro" que són aquests del "Kayme tersero", i llavors no piulen quan no algú ens trepitja (pel castellà) el dret a xerrar en bon mallorquí!

Valoració:14menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

@alamerda.com: això mateix faig jo, faltaria més! Ben dit!

Valoració:10menosmas
Per fundisión kaime tresillo, fa mes de 7 anys

És que importen les viagres de Madrís, tenc per a mí.

Valoració:11menosmas
Per Khayme Trasero, fa mes de 7 anys

On és la Formasión Khayme Trasero en defensa del dret de parlar en públic en "bon mallorquí"? O els fuig l'enravenada a aquesta mitja dotzena de gonelles subvencionats quan es tracta que el "bon mallorquí" se'n vagi a ca una puta perquè hi imposen el foraster?

Valoració:28menosmas
Per Guiem guiem, fa mes de 7 anys

Efectivament guiemet, a Anglaterra me posaran un traductor si hi vaig a fer connferència.
Però el que tu estàs demanant és que els anglesos se posin un traductor a ells mateixos quan ells xerrin anglès pq jo els entengui. Aquesta seria la situació anàloga. I t'assegur que no passaria...
Encara m'imagin s'escena enmig de Londres:
- pssst conferenciant xerra en català que no t'entenc... (que és lo q va fer aquest alemany)

ja ja ja

Valoració:18menosmas
Per Quim, fa mes de 7 anys

És una demostració evident que l'ús del català no està normalitzat a Mallorca i que el català no és respectat com ho són moltes altres llengües que, sense ser oficials, es parlen a Mallorca.

Valoració:23menosmas
Per Els mallorquins comandam, fa mes de 7 anys

@MALLORCA ÉS NOSTRA: M'agrada el seu nik.
Podria ser el lema contra el colonialisme foraster i estranger.

Valoració:17menosmas
Per Pompeu Falga, fa mes de 7 anys

Crec que es nostre representant públic cal que presenti disculpes per la seva falta de educació i civisme.

Valoració:-105menosmas
Per Ho veuen?, fa mes de 7 anys

Veis com els molesta als pancastellanistes, que els puntuem en vermell? I no cal llegir el comentari: si està escrit en Castellà, se li dóna un negatiu directament i sense perdre el temps
I el nostre admirador plora a llàgrima viva, sense pensar que la meitat opina que no s' els ha de votar i, enlloc de seixanta-set, són almenys ceny-trenta-quatre negatius reals.
Tal vegada així deixi de molestar, no costa res provar-ho.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente