algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El Govern impugnarà les revàlides de la LOMQE

March ha considerat que «les avaluacions externes són necessàries» però «sense efectes acadèmics per als alumnes». | Srgpicker

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres encomanar a l'Advocacia de les Balears iniciar les accions necessàries per impugnar el Reial decret 310/2016 del Consell de Ministres en el qual es regulen les avaluacions finals d'ESO i Batxillerat establertes per la Lomqe.

Segons el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, la normativa té «trets franquistes»; és «elitista» i «segregadora» i «no és la llei que necessita Espanya per afrontar els reptes del segle XXI».

En aquest sentit, March ha considerat que «les avaluacions externes són necessàries» però «sense efectes acadèmics per als alumnes».

El conseller ha insistit en el fet que un estudiant que hagi aprovat els quatre cursos de Secundària no obtengui el títol si no aprova les revàlides, i ha criticat que seran les comunitats autònomes les que hauran d'assumir la despesa de l'organització «d'unes proves contra les quals s'han manifestat repetidament».

March també ha recordat que existeix un recurs a aquesta llei orgànica davant el Tribunal Constitucional, a més d'un projecte de llei contra la Lomqe en el qual es va començar a treballar durant la breu legislatura passada.

En aquest sentit, el conseller ha afegit que encara que es tracti d'una llei orgànica estatal «les comunitats som responsables en la gestió diària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.