nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
19°

El Parc Nacional de Cabrera serà ampliat entre 20.000 i 90.000 hectàrees, i la decisió es prendrà en Comissió

La Comissió per a l'Ampliació del Parc Nacional Marítim-terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera s'ha constituït formalment i en ella es debaten les tres propostes d'ampliació: una de mínims, de 20.000 hectàrees; una de màxims, de 90.000, i una intermèdia, que permeti assegurar la gestió correcta de l'àmbit marí.

En qualsevol cas, el dibuix dels límits quedarà definit després de considerar tota la informació d'hàbitats i de pressions i amenaces.

Així mateix, en la reunió es va acordar un full de ruta que permeti tenir una proposta en un any per aprovar-la tant en l'àmbit autonòmic com a estatal, amb una exposició pública de dos mesos que permeti anar cap a una aprovació definitiva.

Tal com marquen els acords de governabilitat i com es va acordar en el Consell de Govern, s'ha aprovat la proposta d'ampliació del Parc.

En els últims mesos s'han fet les tasques de recollida d'informació i de diàleg amb els sectors per recollir les primeres impressions sobre la proposta.

La reunió va tenir lloc en l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals, amb la presència del seu director, Basilio Rada; de la directora d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual; de la directora adjunta de l'Organisme, Montserrat Fernández; de la directora del Parc, Carolina Encinas, i del cap de secció Jesús Serrada.

L'Organisme va exposar les propostes de creació de nous parcs en què treballa, com són un parc exclusivament marí a l'illa del Ferro, en el mar de les Calmes, i el parc de la Serra de les Neus, a Andalusia. Quant a la proposta d'ampliació de Cabrera, que es proposa principalment en aigües exteriors, i per tant de domini estatal, els membres de la reunió van veure una molt bona oportunitat per contribuir a la conservació del medi ambient.

Principalment es volen protegir els entorns de l'arxipèlag, que ara estan sotmesos a una pressió excessiva, crear un gran santuari de cetacis en el sud i recollir hàbitats que no es troben a cap altre parc nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.