algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
24°

Negueruela anuncia mesures «per millorar la situació de les persones aturades»

Segons Negueruela, la borsa d'aturats presenta una sèrie de problemes estructurals, amb trets d'ocupabilitat més difícil, com són els majors de 45 anys.

SOIB

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha afirmat aquest dilluns que malgrat que l'atur continua descendint a les Illes, la borsa d'aturats presenta una sèrie de problemes estructurals, amb trets d'ocupabilitat més difícil, com són els majors de 45 anys; els aturats de llarga durada o els que no cobren cap tipus de prestació.

En aquest sentit, el conseller, ha considerat necessari «seguir amb actuacions més específiques per a aquests col·lectius» i ha anunciat que en les setmanes vinents aquesta Conselleria presentarà un conjunt de mesures dirigides a aquests grups de treballadors.

Segons Negueruela, la «intensa» creació d'ocupació s'ha traslladat a la reducció de l'atur i es confirma la tendència de fort descens d'aturats a l'estiu, per sota dels 50.000, una dada que no es donava des de l'estiu de 2009.

Temporalitat

Pel que fa a la temporalitat de la contractació, la nova ocupació ha augmentat en termes de contractació indefinida en 10.536 llocs de treball en els últims 12 mesos. No obstant això, «encara és molt elevada la creació d'ocupació amb contractes temporals» (13.058 més que fa un any), amb una taxa de temporalitat entorn del 30%.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Ès millor no pagar cap prestació per atur mentre resideixen a Balears (i altres llocs com Madrid, País Uasc, Catalunya, ...).

El treballador se li ha de inculcar que si vol treballar a Madrid, País Uasc, Catalunya, Balears no cobrarà atur i si ho vol cobrar que vagi a residir a zones que se tenguin com més deprimides que Balears.

Els qui vulgui cobrar prestació per atur que se'n vagi a residir a Extremadura, Andalusia, Castella-laManxa i ja no queda queda cap lloc més deprimit que Balears.

Suposem que pressupost per prestacions a l'atur siguin de 300 milions de euros anuals a Balears, hi havent uns 50.000 aturats, només una mitat sortiria de Balears per anar a residir a fora, i podria rebre 1000 euros per mes per temps il·limitat.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente