Creix un 35% l’exportació de sobrassada
Les exportacions de sobrassada de Mallorca van créixer un 35% durant 2015, mentre que la comercialització va augmentar un 6% dins de l'illa, segons ha informat el Govern arran de l'assemblea anual del Consell Regulador Sobrassada de Mallorca celebrada aquest divendres.
També a Illes Balears
- Mercadona acomiada una treballadora per haver atès els clients en català
- 15J: Tothom a omplir els carrers de Palma i Eivissa en contra de la turistificació i per una vida digna
- Vox ara s’indigna per un cartell que combat simbòlicament el feixisme
- Milers de persones clamen a Palma: «Davant la turistificació de les nostres vides, trobaran un poble combatiu»
- L’STEI denuncia que la manca d’aspirants a oposicions és una mostra de «la crisi de la docència»
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Yo no como cerdo metido dentro de budells. Por lo tanto, no me enroscan dextrosas ni monos sacáridos (ni sin descarisar). Ni camaiot, metido dentro de un "budell cular. Ensaïmadas: otro potingue con dos toneladas de saïm. Generalmente crudas que te dejan la boca llena de greix. Per voltros.
Que vols dir, que a Mallorca no hauriem de poder comprar formatge monès?????
La exportació de sobrassada i ensaimada amb denominació de origen se ha de prohibir. O millor suprimir aquest Consell Regulador, no ès qui per dir lo que ès correcte. El vi, olives, sopes, sobrassades, ensaimades, envinagrats, formatges i altres productes se han de consumir an el lloc que se produeix. No ès lo mateix menjar un formatge de Menorca a Menorca a menjar-lo fora de Menorca, lo mateix passa amb els vins i altres productes. Fora consells reguladors!!!
@ undetants Ja m'han fotut, es permetes sucres "monosacaridos" i "disacaridos" a partir de 1997. El sucre es mes barato que la carn magre i possiblement que la xuia.
@ undetants Molt agraït No he vist que tengués sucre
a un Joan de tants aquí tens l'enllaç a la normativa del Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca http://sobrasadademallorca.org/normativa/
Som mallorquí i visc a Barcelona. Havia diexat de menjar sobrassada a Barcelona perquè tenien mal gust fins que vaig trobar una sobressada de Mallorca, en tarrina, que tornava a tenir bon gust. La textura molta massa fina però bon gust. Llegint els ingredients de les que tenien mal gust tenien sucre i dextrosa. A casa feien sobrassada i no hi posaven ni sucre ni dextrossa. Les de denominació geográfica tenen sucre i dextrosa? La sobrassada que menjo ara que te bon gust es d'un fabricant de Felanitx.
Hem d'anar en compte. Amb el TTIP, si entra en vigor, perilla tant l'ensaïmada com la sobrassada.