algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

El Parlament demanarà al govern espanyol que apliqui el descompte de resident també a les taxes aeroportuàries

A la sessió de la Comissió de Turisme del Parlament de les Illes Balears celebrada aquest matí, s’ha procedit al debat i a la votació de dues proposicions no de llei, la primera presentada pel Grup Parlamentari Socialista, relativa a aplicació del descompte de resident a les taxes aeroportuàries.

La iniciativa, que ha estat presentada pel diputat Damià Borràs, ha proposat l’aprovació del punt següent: «El Parlament de les Illes Balears insta el govern d’Espanya a promoure les modificcions legals que siguin necessàries perquè el descompte de resident sigui d’aplicació a les taxes aeroportuàries a què fan referència els punts d), e), i f) de l’article 68.2 de la Llei 21/2003, de 7 de juliol, de Seguretat aèrea».

La proposició ha estat aprovada per unanimitat després de la intervenció d'Álvaro Gijón (Popular), Salvador Aguilera (Podem Illes Balears), Antoni Reus (MÉS per Mallorca), Josep Melià (El Pi Proposta per les Illes Balears), Josep Castells (MÉS per Menorca) i Xavier Pericay (Mixt).

S'ha de tenir en compte que, ara per ara, aquest descompte no s'aplica a les taxes aeroportuàries per una iniciativa del Grup Popular al Congrés durant l'anterior legislatura. Així, en vols amb destí Barcelona o Madrid, només les taxes aeroportuàries poden ser de fins a 30 euros, en alguns casos més cares que la mateixa tarifa si l'aeroport d'orígen és Palma, amb la qual cosa el preu és encara major si parlam del de Menorca o Eivissa.

Una altra iniciativa aprovada per unanimitat ha estat la presentada pels Grups Parlamentaris MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca, a través de la qual s'insta el Govern de l’Estat a revisar l’Acord del Consell de Ministres del dia 21 de novembre de 2003, en el qual es declara l’obligació de servei públic de les rutes entre les illes, per tal que mentre es mantengui l’actual sistema de bonificació per residència, es contemplin revisions a la baixa de les tarifes de referència d’acord amb les corresponents baixades anuals de l’Índex de Preus de Consum.

En torn de fixació de posicions dels portaveus dels grups han intervingut els parlamentaris: Álvaro Gijón (Popular), Salvador Aguilera (Podem Illes Balears), Josep Melià (El Pi Proposta per les Illes Balears) i Damià Borràs (Socialista).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.