algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Tots els consellers de MÉS oferiran ajuda als refugiats de Síria

Si bé ahir Diario de Mallorca assegurava que el president del Consell, Miquel Ensenyat, acolliria refugiats sirians, dBalears ha pogut saber que Ensenyat no serà l'únic polític que ho farà. Tots els consellers de MÉS ajudaran, de diferents maneres, els exiliats quan arribin a Mallorca.

Ensenyat i els altres consellers no han oferit casa seva –els refugiats s'allotjaran a l'Alberg de Palma– però sí que s'han compromès a ajudar amb diverses tasques: traducció, acompanyament, aportació de roba i altres serveis professionals.

Qui també s'ha inscrit a títol personal és la consellera de Benestar Social i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver. De fet, és l'IMAS qui està coordinant les ofertes d'ajuda particulars i grupals.

Com puc ajudar els refugiats?

Si sou un particular, heu de detallar les vostres dades de contacte al formulari online de l'IMAS i, a continuació, especificar el tipus d'ajuda que voleu aportar. Si voleu oferir una vivenda pròpia heu de detallar les característiques de la propietat i el lloc on es troba. També podeu oferir altres tipus d'ajudes com el de traductor, altres serveis professionals, aportar roba o elements de la casa, acompanyament a persones, ajudar en altres gestions, etc.

Si sou un grup o associació constituïda, podeu emplenar tota la informació en el formulari específic deixant bona constància del nom i les dades de la persona de contacte. Pel que fa als ajuntaments, la col·laboració amb el Consell de Mallorca estarà recollida en un marc institucional, però aquest formulari servirà per detallar l'oferta concreta de determinats recursos municipals.

Quan està previst que arribin?

Encara no se sap perquè el Govern espanyol està endarrerit en les gestions i protocols i repartiment dels refugiats per les diferents comunitats autònomes. L'arribada estava prevista per a principis d'octubre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per susana, fa mes de 8 anys

els polítics faran millor en lloc de dur els inmigrants a les illes intentin aturrar la guerra en Siria provocada pel USA i EU. no es soluciona res ajudar a la gent que només provocaran violència i viuran dels nostres impostes.

Valoració:-2menosmas
Per biel, fa mes de 8 anys

L'altre dia el 23, al Poble Espanyol vaig organitzar una exposició solidaria a favor dels nins dels refugiats de Siria, on 4o artistas, ni més ni manco, donaren les seves obres per lluitar contra aquesta desgracia humanitaria. Abans ho vaig demanar al Govern, a la Sra consellera de benestar social, tan sols perqué ens cedisin un local digne per exposar i ni caso, ho vaig dir al periodistas i ni s'acostaren,i això que ho sabien, els ho vaig dir dies abans en roda de prensa. Tot es fa de cara a la galeria, res de veritat, molta hipocresía, voler quedar bé.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente