nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

GOB: «L’impost turístic no serà una ecotaxa»

Membres del GOB i de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca reunits el passat mes de juliol. | CAIB

El GOB ha emès aquest dimarts un comunicat en el qual explica que després de fer-se publiques les finalitats a què el Govern preveu destinar la recaptació del nou impost, «queda clar que l’objectiu no és la compensació ambiental dels impactes de l’activitat turística».

Des de l'entitat ecologista expliquen que «segons informació de fonts del Govern, la recaptació del nou impost turístic es destinarà a sis eixos: millora de la qualitat i la competitivitat, foment de la desestacionalització, creació de producte turístic i promoció; desenvolupament d’infraestructures lligades amb el turisme sostenible; protecció i recuperació del medi natural; recuperació de patrimoni històric i cultural; investigació, desenvolupament i innovació relacionats amb l’àmbit turístic, i formació laboral».

A la vista d’aquesta declaració d’intencions «observam que l’objectiu de l’impost és fonamentalment la reinversió dins el negoci turístic amb l’objectiu de potenciar-lo. Millora d’infraestructures i serveis, creació de nous productes, promoció, investigació adreçada a la millora del negoci, formació dels treballadors, ... Fins i tot les inversions en patrimoni natural i cultural s’observen des del prisma de la consideració com atractius turístics».

Tot plegat, diuen, fa que no s'estigui davant d’un impost adreçat a compensar l’impacte de l’activitat turística sobre el patrimoni i recursos naturals, sinó d’un «simple mecanisme de reinversió turística». «Una vertadera ecotaxa, s’hauria de dedicar fonamentalment a finançar la recuperació i conservació del patrimoni i a compensar els impactes del turisme i l’activitat urbanística associada», hi afegeixen.

Des de l'entitat manifesten que, tal com diu el Govern, «és necessària la inversió d’una part dels guanys del turisme en la seva millora qualitativa, i de fet pensam que les línies a finançar que ara proposa el govern fa molt que haurien d’haver estat internalitzades pel mateix negoci».

Per al GOB «és decebedor que el Govern de MÉS-PSOE, amb una composició pretesament progressista i amb el suport de Podem, plantegi l’any 2015 un impost amb un enfocament molt menys “eco” que l’ecotaxa que es va aprovar durant el primer Pacte de progrés (amb UM inclosa) fa 14 anys».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí, fa mes de 8 anys

Si els beneficis d'aqueixa taxa no han de revertir en l'ecologia, no li digueu ecotaxa, sinó taxa turística o el que més s'adigui amb la seva finalitat. Cada cosa pel seu nom.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

Estam parlant d'una ecotaxa o taxa ecològica, no d'una taxa turística, es beneficis han de revertir en s'ecologia i no en es turisme, del qual n'estam més que saturats/-des, sobretot a Eivissa. És a dir, ha de servir per a pal•liar es desastres des turisme. Que "touroperadors" i hotelers (grans hotelers) no es passin de llestos

Valoració:3menosmas
Per permisdexec, fa mes de 8 anys

Au venga manta al cap i començau a manifestar-vos. Venga va començau a fer la feina al PP com ja heu fet en els anteriors pactes. Vega, a desgastar l'únic govern que no depredarà el territori. Enhorabona, anau molt bé. Passen els anys i no apreneu res.

Valoració:-9menosmas
Per Mercè, fa mes de 8 anys

I què esperàveu, del tàndem Biel Barceló & Pilar Carbonell?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente