muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Els col·lectius en contra de les prospeccions demanen unanimitat per a declarar-ne la Mediterrània Zona Lliure

Imatge d'arxiu d'una de les entitats en contra de les prospeccions. | Eivissa Anti Petrolífera

Aliança Mar Blava, Eivissa DIU no i Eivissa Anti Petrolífera han demanat unanimitat als grups del Parlament balear per aprovar, el 7 d'octubre, la proposició no de llei que insta que es declari el Mediterrani com a Zona Lliure de prospeccions d'hidrocarburs.

Els col·lectius en contra de les prospeccions han exigit a tots els partits «coherència» amb aquest compromís, que van adquirir el passat mes de setembre al 'Document de compromís polític per aconseguir una Mediterrània lliure de prospeccions d'hidrocarburs, promogut per aquests tres col·lectius.

El 7 d'octubre està previst que es debati aquesta iniciativa impulsada per la diputada Sílvia Tur i Ribas de Gent per Formentera i presentada per diversos grups parlamentaris. L'objectiu és aconseguir que el Parlament balear acordi instar el Govern de l'Estat a aprovar una llei específica, ja que els col·lectius antiprospeccions consideren que l'aprovació per unanimitat d'aquesta PNL «és un pas fonamental i necessari per avançar en l'objectiu que, en la pròxima legislatura, les Corts Generals que sorgeixin dels comicis generals del 20 de desembre aprovin amb urgència una Llei per a la declaració del Mediterrani espanyol com a zona lliure de prospeccions d'hidrocarburs».

El passat 2 de setembre, al Palau de Congressos d'Eivissa, es va formalitzar públicament l'adhesió de les forces polítiques balears a l'esmentat document de compromís. A més, s'hi van sumar altres partits com Esquerra Unida Eivissa i Formentera, Gent per Eivissa, EPIC, guanyem Eivissa, Esquerra Republicana Eivissa, Podem Eivissa, PSOE Eivissa i de Formentera, PP Eivissa, PI Eivissa i Reinicieu Sant Antoni.

A més, el passat 16 de setembre, en un acte públic celebrat al Club Nàutic d'Eivissa, es va plasmar l'adhesió a aquest compromís del Govern balear, així com del Consell d'Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ALM, fa mes de 8 anys

El que han d'estudiar els nostres governants i els nostres hotelers i restauradors i constructors és si val la pena arriscar-se a perdre gran part del turisme per afavorir les grans petrolieres. Ens cas que trobin petroli prop de les nostres costes, i més si hi ha un vessament, les nostres platges i pesqueres podrien quedar inutilitzades per moltíssims d'anys.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente