nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

El GOB posa de nou damunt la taula la ILP que PSIB i MÉS votaren a favor el 2014

Foto: GOB

El GOB ha tornat a posar damunt la taula la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en defensa del territori que va promoure l’any passat amb l'objectiu «d'impulsar un marc regulatori proteccionista que contrarestés els efectes perversos de les iniciatives legislatives impulsades pel Govern Bauzá». L’entitat ecologista ha demanat al nou Govern que impulsi aquest paquet de mesures i ha recordat que el 2014 tant PSIB com MÉS hi votaren a favor.

Aquesta ILP fou tombada per la majoria absoluta que tenia el Partit Popular en aquell moment, però rebé els vots favorables de MÉS i el PSIB alhora que aquestes dues formacions, que actualment són al Govern, realitzaren declaracions públiques de tirar-la endavant si guanyaven les eleccions. La proposta també va aconseguir el suport de més de 16.000 signatures.

Un any després, el GOB demana per tant als nous governants que apliquin les mesures que van proposar però a més, l’entitat ecologista explica que ha treballat a escala de totes les illes unes propostes de revisió/derogació dels articles més «desreguladors» en matèria territorial de les diferents lleis impulsades o modificades per Bauzá. La Llei del sòl, llei de mesures urgents, llei de sòl rústic, la llei del Turisme, llei d'impacte ambiental, llei minera, llei agrària i llei de ports. Manifesten que aquestes «són les lleis amb implicacions més greus sobre el futur del territori».

En les propostes que farà el GOB s'incorporen altres aspectes, com eliminar la possibilitat de fer grans equipaments desestacionalitzadors en sòl rústic (com el centre de tecnificació esportiva de Sencelles, de capital danès). O derogar també les regulacions urbanístiques de la Llei Agrària, com les cridaneres segregacions esmentades al principi i d'altres articles similars. Els ecologistes també han explicat que iniciaran ara una ronda de reunions amb partits i institucions públiques a totes les illes, per explicar els continguts i les motivacions de les seves propostes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 8 anys

Em sembla que "va a ser que no", vist lo vist fins ara, son de memòria fluixa quant toca fer front als poderosos. Prediquen el que saben que no compliran, després es donen la culpa uns als altres per justificar-se. Un "dejá vu" que a mi, malauradament, ja no em sorpren. No sé com ho veu Podem, per ventura callarà i deixarà fer. Sembla que el canvi de cromos ha tornat ¿o som jo que som un mal pensat?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente