algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Les Balears són la comunitat on hi ha més abandonament escolar

Percentatge d'abandonament escolar a l'Estat espanyol. Dades: INE.

Un 32,1% és el nombre d'estudiants d'entre 18 i 24 anys que, havent acabat la 2a etapa d'ESO, no segueixen cap tipus de formació. Tradicionalment, s'ha atribuit aquesta 'fuga' d'alumnes cap al mercat laboral al model econòmic basat en el turisme de temporada, que troba en els joves recursos humans barats.

Aquest percentatge del 32,1% sitúa les Balears al capdavant de les comunitats autònomes de l'Estat espanyol. És a dir, és a casa nostra on més joves abandonen prest els estudis. Ens segueixen Andalusia (27,7%), Ceuta i Melilla (24,7%) i Múrcia (24,1%). A l'altre extrem hi trobam el País Basc (9,4%), Cantabria (9,7%) i Navarra (11,8%). La mitjana espanyola, segons l'estudi  se sitúa en 21,9%. Les dades les recull l'últim informe del Ministeri d'Educació espanyol 'Dades i xifres. Curs 2015/2016'.

No obstant això, hi ha dades positives referents a les Balears: la mitjana d'alumnes per professor és de 11,8, quan la mitjana estatal és de 12,7.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Així de clar!, fa mes de 8 anys

Si consentim que hi hagi milions d'euros que se'n vagin per fer AVEs a Espanya, no ens queda més remei que aguantar-nos.

Valoració:1menosmas
Per Xuanxo, fa mes de 8 anys

N'Asturies tenemos tolos años falta de profesoráu d'asturianu nos colexos del país. El gobiernu socialista ye contrariu a la oficialidá de la llingua asturiana, lo que torga un normal furrulamientu de les instituciones educatives asturianes.

Valoració:4menosmas
Per inde, fa mes de 8 anys

Mercat laboral poc especialitzat = més abandonament

Valoració:5menosmas
Per xesc, fa mes de 8 anys

Probablement es la comunitat on menys s' inverteix per estudiant. Mes clar aigua !!!!

Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

Sempre és una pena que no es desglossin ses dades per illes, així es veuria sa situació d'Eivissa

Valoració:4menosmas
Per Milenium, fa mes de 8 anys

Molts pocs polítics han demostrat fer feina per la comunitat, per la gent. En canvi, si demanen el vot per governar i cobrar un sou públic. Aixó no funciona bé.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente