nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

UOB desaprova la darrera oferta de la Conselleria

Imatges de la reunió de la Conselleria d'Educació amb la UOB el passat mes de juliol.

CAIB

El sindicat UOB Ensenyament ha fet públic aquest dijous un comunicat en el qual manifesten que comparteixen i donen suport «a la valoració negativa que el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents ha fet de la darrera oferta de la Conselleria per desconvocar la vaga indefinida».

Des del sindicat, tal com feia aquest dimecres el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents, denuncien que «la darrera proposta aportada pel conseller Martí March conté com a mínim set deficiències, reculades i manques de concreció».

UOB denuncia que la darrera proposta de la Conselleria «no concreta com ni quan es recuperarà la plantilla perduda, urgent sobretot pel que fa als equips de suport educatiu», també que «endarrereix un any, fins al curs 17-18, l'oferta inicial de retornar als horaris lectius anteriors a les retallades».

A més asseguren que empitjora la primera proposta de disminució de ràtios. «No fixa una data per recuperar les ràtios anteriors a les retallades, ajorna fins al curs 16-17 la disminució a Educació Infantil i Primària, que deixa a expenses de la "disponibilitat pressupostària", i no la garanteix del tot a Infantil fins al curs 2018-2019».

Pel que fa a les reivindicacions econòmiques, UOB, mostra el seu malestar per l’ajornament fins a l’any 2018 de la recuperació del cobrament de l'estiu per part dels interins que han fet més de cinc mesos i mig de feina. A més asseguren que la proposta «proposa dues dates diferents per recuperar els sexennis, setembre de 2016 i 2017, i al mateix temps deixa pendent de la recuperació de la carrera professional de la resta d'empleats públics, que el Govern ha suspès indefinidament», a més manifesten que «hi ha confusió pel que fa a la data de recuperació d'altres complements, que el document deixa per a setembre de 2017 i al mateix temps 2018». Finalment, diuen, «l'oferta no fa cap referència al compromís d'iniciar negociacions amb els centres concertats per fer efectiu l'acord salarial de 2008».

A més a més, manifesten des del sindicat, «cal afegir els perjudicis pedagògics de la LOMQE, que el Govern ha renunciat a minimitzar per la via del Decret llei que li permetia derogar els currículums autonòmics».

«Consideram també inadmissible que la Conselleria no s'hagi compromès a no prorrogar el decret de mesures urgents de 2012, conegut com a ‘decret de les retallades’, ni a dedicar a Educació un percentatge dels pressuposts generals com a mínim equivalent al de la legislatura anterior a la del PP», hi afegeixen.

Per últim manifesten; «som conscients que la manca de finançament estatal i el compliment del dèficit ordenat des de Madrid limiten l'acció del Govern. Però davant aquesta pròrroga de les retallades, que afecten de ple la qualitat educativa, l'èxit escolar i les condicions laborals, UOB no pot admetre que la Conselleria cridi els docents a la resignació i els culpabilitzi per no desconvocar la vaga. Per poder encarar les dificultats del curs vinent, el mínim que s'ha d'esperar dels nostres governants és que generin il·lusió, amb una postura més ferma a l'hora de plantar cara i aconseguir de l'Estat els recursos que ens mereixem».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Llep, fa mes de 7 anys

L'hortera d'en Jaume Sastre i el llarg, però curtet, d'en Palou fent tremolar la Conselleria! Pallassos! L'únic que feis és dividir els docents. Creis que qualcú us votaria ara?

Valoració:2menosmas
Per jose manuel, fa mes de 7 anys

S'ha dialogat pero no s'ha concretat res, les ratios s'han augmentat, les infraestructures educatives segueixen igual, les hores dels docents no s'han rebaixat, no es cobren ni sexennis ni tutories ni caps de pepartaments,.. Si que s'ha de seguir lluitant

Valoració:-3menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

Patético.

Valoració:0menosmas
Per Toni Crestià, fa mes de 7 anys

Sastre i Palou, alliberats sindicals! I me vaig creure que no ho faríeu mai! Barruts!

Valoració:2menosmas
Per Pere J., fa mes de 7 anys

Ara en serio. Quina credibilitat poden tenir aquesta gent que es manifesta davant la presó de Palma en defensa de la corrupció política de l'antiga UM.

Valoració:11menosmas
Per Pere J., fa mes de 7 anys

Ànims Jaume Sastre. Tu tens la solució amb una altra vaga de fam. I per callar els que et calumnien quan afiirmen que els vespres menjaves "quelitas", aquesta vegada en directe per web cam. Així tots serem testimonis del teu patiment i sacrifici per la comunitat educativa i el país.

Valoració:1menosmas
Per mestra d'infantil, fa mes de 7 anys

Gràcies UOB, sou l'únic sindicat que defensa l'Assemblea de Docents!

Valoració:-5menosmas
Per Miquel P., fa mes de 7 anys

Ostres, si repeteixen el mateix que l'Assemblea de docents. Venga al-lots que ja esta be de fer una vaga i ningú la faci. Quins dellons.... Desconvocau ja i tornau el doblers de la Caixa als qui realment varem fer vaga que si no ens creau molts de dubtes

Valoració:4menosmas
Per Apol·lònia, fa mes de 7 anys

UOB declara? Ahir eren a la foto de l'Assemblea de Docents. Copiant el comunicat de l'AD?
Sastre/Palou fa molt de temps que es carregaren la unitat d'acció dels docents i continuen pel mateix camí.
Serietat senyors!!!!

Valoració:2menosmas
Per Quelymerienda, fa mes de 7 anys

Aquesta notícia demostra fins a quin punt la UOB i el seu radicalisme (Sastre&Palou) controlen l'Assemblea de Docents.
Desconvocatòria ja i REPARTIMENT DE LA CAIXA DE RESISTÈNCIA!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente