algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

La FECCOO troba «irresponsable i oportunista» l'anunci del govern espanyol de recuperar les ràtios del 2012

La FECCOO troba irresponsable i oportunista l'anunci del govern estatal de recuperar les ràtios del 2012 a 3 setmanes de l'inici del curs. Asseguren que estan «farts dels polítics que fan política amb l'educació en torns de política educativa».

«L'anunci del govern espanyol crea la falsa expectativa de recuperar ara les ràtios que ells mateixos incrementaren de forma unilateral al 2012. Unes ràtios que ja eren excessives i impossibles, sobre tot a infantil, on, avui per avui, es fa imposible atendre a tots els alumnes de forma adequada i igualitària». 

Des de FECCOO creuen que aquest anunci «purament electoralista» no respon tampoc a la veritable necessitat educativa de reduir les taxes de rècord d'abandonament i fracàs escolar de les nostres illes, ja que «sense una dotació pressupostària suficient per poder incrementar les aules necessàries, els desdoblaments oportuns i la plantilla docent requerida, res es pot fer». A més, la LOMQE possibilita un increment del 10% i de derogar-la no han dit res.

La FECCOO exigeix al govern espanyol que, al manco, «sigui seriós i doti pressupostàriament el 2016 per a que les diferents CCAA puguin retornar els retalls i posar l'educació en les xifres anterior a la seva entrada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 8 anys

Tothom mira cap els problemas amb educació, ... però hem d'entrar al fons de la qüestió que és molt simple: l'actual govern espanyols ha dissenyat tota una estratègia per ofegar "legalment" les comunitats autònomes perquè la majoria ja no són del seu color, i aquesta mesura és una més. Treis comptes: si ara davallam les ràtios obligam les comunitats a la contractación de més professorat, amb els pressupostos tancats, i això suposa un augment de la despesa i un nivell superior d'endeutament o retallar en altres sectors (les transferències d'educació estan transferides a quasi totes les comunitats). No seria gens estrany que en propers dies es continués amb mesures dirigides en aquests sentit i que suposarien un augment significatiu de les despeses.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente